TAP Portugal: újból heti hét járat Budapestre!

2017. július 3-án érkezett meg újból a TAP Portugal  járata Lisszabonból Ferihegyre. Az eseményen ott voltak a MÚOSZ REVISZ tagjai is. A TAP heti hét alkalommal, Airbus A319-essel repüli a 2478 kilométeres távot a két főváros között, mindössze 3,5 óra alatt. A TAP budapesti menetrendje kényelmes átszállást biztosít számos dél-amerikai, elsősorban brazil város felé.

A TAP Portugal újraindult lisszaboni járatát ünnepelték a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a szokásos vízsugaras köszöntővel pontban 15:05-kor. A portugál járat péntek kivételével minden nap, összesen heti hét alkalommal közlekedik Budapest és Lisszabon között. Ebből kettő kora reggel, öt pedig a délutáni órákban indul, az egyik legkedvezőbb menetrendet kínálva a Budapestről induló úti célok palettáján. A TAP előrejelzése szerint már most növelni kellett a téli menetrendben repülő gépek számát is,mégpedig heti négyről hatra.

A Portugál Köztársaság nagykövet asszonya, Maria José Teixeira de Morais Pires is szólt a megjelentekhez a viharos szélben a kilátó teraszon rendezett eseményen. Hangsúlyozta,hogy hosszú időre nyúlik vissza a két ország rendezett és jó kapcsolata. Ezért is fontos,hogy a nemzeti légitársaság újra indította a lisszaboni járatát Budapestre. Örömmel segített az ünnepi torta felvágásában a sajtótájékoztatón, majd a szalag átvágásában is a pontosan megérkezett repülőgép előtt a betonon. 

„A tavalyi évben 5,9%-os növekedést regisztrált a Budapest Airport a portugál turisták körében” – mondta Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. Hozzátette: „Nagy örömmel fogadjuk a TAP Portugal visszatérését, hiszen a légitársaság kiváló átszállást kínál a budapesti utazóközönségnek Marokkó, Brazília, Cape Verde és az Azori-szigetek felé.”

A TAP fedélzetén a három és fél órás út is kellemes kikapcsolódást jelent: a légitársaság meleg ételkínálattal és finom portugál borokkal kedveskedik utasainak, mindezt plusz költségek nélkül. Ezeket a fedélzeti szolgáltatásokat a repülőjegy ára tartalmazza, ami ezen felül magába foglal összesen 23 kilónyi feladott poggyászt is. Európában páratlan lehetőség, hogy a TAP-pal a kontinensen belül is klasszikus business osztályon utazhat, aki igényli az olyan extra szolgáltatásokat, mint például az ággyá alakítható ülés.

A TAP légitársaság Portugália népszerűsítésében betöltött szerepét Szolnok Péter, a légitársaság magyarországi értékesítési vezetője is kiemelte. Hozzátette: a TAP Portugal nemcsak Lisszabon népszerűsítésében jár élen, de meghatározó szolgáltató több dél-amerikai ország, első sorban Brazília irányába, hiszen a légitársaság az ország tíz városát köti össze Lisszabonnal. Szolnok Péter elmondta: „a foglalási adatok alapján már most 85 %-os a telítettség a járatainkon, ezért a téli menetrendi időszakban is növelni kellett a járatszámot, heti négy helyett hatszor lesz TAP járat Lisszabonból.

Lisszabon egyaránt kedvező úti cél a passzív és az aktív pihenésre vágyóknak: számtalan strandja mellett gazdag történelmi és természeti látnivalókban is. A látványosságok felkeresésében nem lesz nehéz dolgunk, hiszen a repülőtér a városban található, így tömegközlekedéssel mindössze 15 perc alatt elérhető a városközpont, ahol pedig gyalog is könnyűszerrel meglátogathatók az olyan látványosságok, mint például a Szent Jeromos-kolostor vagy a Belém-torony.

A TAP Portugal légitársaság flottája jelenleg főleg az Airbus típusaira épül.Ezt ne is csodáljuk,hiszen ez az európaiak által gyártott és favorizált repülőgép. Tehát Airbus A340-300-asból 4, Airbus A330-200-asból 16, Airbus A321-200-asból 3, Airbus A320-200-asból 19, Airbus A319-100-asból 21 repül náluk. Az Embraer 190-esből 9, az ATR-600-ból pedig 8 teljesíti a járatokat. Ezekből a tipusokból további repülőgépeket vásárolnak már 2017-ben is.

Timár Mátyás

Polgár Zoltán felvételei

Önnek ajánljuk