Főleg üzleti vendégkörre számít az új Exe Danube Budapest

Négycsillagos, 101 szobás szállodát nyitott a közelmúltban Budapesten az Eurostars Hotel Company csoporthoz tartozó spanyol Group Hotusa. A főváros dinamikusan fejlődő idegenforgalmi körzetében, a turisták által kedvelt VII. kerületi Asbóth utcában két, egymás melletti irodaházat nyitottak össze és alakítottak át.

A hotel a népszerű Király utca és a Gozsdu udvar szomszédságában, a bárjairól és éttermeiről ismert negyed szívében, az elsősorban üzleti céllal érkező látogatók számára kedvező helyen van. A spanyol utazók érdeklődési körébe kerültek a budapesti belváros szakrális nevezetességei, amelyeket szívesen keresnek fel az ünnepnapjaikon, vagy néhány éjszakás hétvégeken, de növekvő számú utazásaik kibővülnek Budapesten rendezett sportesemények programjaival is. Az Exe Danube már a nyitás után néhány héttel telt házat jelenthet a júliusi vízi-világbajnokság napjaira. A főleg spanyol, olasz és izraeli vendégek a partner utazási irodákon keresztül már lekötötték az Iberia légitársaság járatain a helyeket, a hotelben pedig a szobákat.

A múlt és a jelen a jövőben összeér

A felújított, volt irodaház mértéktartó homlokzata mögött elegáns, fényes belső terek várják a vendégeket. A 60 standard, 36 komfort, és 5 superior szoba minőségi kialakításával, anyaghasználatával a Hotusa csoport magas sztenderdjét képviseli.

A belsőépítész az aktuális trendektől eltérően egy izgalmas, színes, klasszikus, kissé az art decora emlékeztető stílust alkalmazott, a modern igényekhez igazítva. A végeredmény pedig egy tágas, exkluzív formavilág. Anyaghasználatára a fémesen csillogós felületek, ezüst, arany, bronz árnyalatok, az elefántcsont és a csiszolt kövek a jellemzőek. Az art deco-s színek és anyagok, a bézs mellett megjelenő türkiz, vörös és narancs, a bársony, az üveg, a fém és a gránit, a jellegzetes óramutatós lift szintjelző ugyancsak ezt a trendet erősíti.

Az Exe Danube Budapest a hosszú hétvégékre idelátogató párok mellett a családokat és az üzleti utazókat is megszólítja. Nekik az elmúlt évtizedekben határozott elvárásuk volt, hogy a világon bárhova utazva a vendégek nagyjából ugyanazt a miliőt és szolgáltatásokat kapják meg.

Digitalizálás, okos eszközökkel

A ma már alapfelszereltségnek számító okos tévé és szélessávú internet mellett Magyarországon egyedülálló módon, az Exe Danube Budapest intelligens szobafelügyeleti rendszerrel működik.  Ez a rendszer vezérli a fűtést és légkondicionálást, valamint az elektromos berendezéseket, világítást is a szobákban úgy, hogy a vendégeknek még a szobakártyát sem kell használnia. A rendszer ugyanis érzékeli, hogy tartózkodnak-e a szobában, illetve hogy van-e mozgás bent,  esetleg alszanak a vendégek, és ennek megfelelően kapcsolja be a hűtést/fűtést, illetve az elektromos berendezéseket, amennyiben a vendég máshogy nem állítja be azokat. A kényelmi funkció mellett az okos szobák előnye, hogy a felesleges fogyasztást minimalizálja és költségeket takarít meg a szállodaüzemeltetők számára.

Az erős spanyol partner tovább fejleszt

Az új szállodával az Eurostars Hotel Company már 167 hotellel rendelkezik a nagyvilágban. Az új Exe Danube Budapest szálloda mellett a lánc Franciaországban, Olaszországban, Portugáliában, Panamában, Kolumbiában, Marokkóban, Mexikóban és a Cseh Köztársaságban nyitott szállodákat a különböző szegmensekben, Spanyolországon kívül. Terveik között szerepel, hogy a két meglévő budapesti hotel mellett a további beruházások lehetőségét is megvizsgálják Magyarországon. Annyit már tudni, hogy a harmadik hotel az Akadémia utcában nyílik.

Barna Judit

Önnek ajánljuk