Gasztronómiai szakemberek magas rangú kitüntetése

A hagyományoknak megfelelően, immár 18. alkalommal is rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a Vállalkozók Napját.  A magyar üzleti élet egyik legrangosabb találkozójává vált eseményen a 2016-ban legkiválóbbnak talált szakemberek kaptak magas szintű állami és szövetségi kitüntetéseket.

A nagyszabású rendezvényre az ország minden megyéjéből közel 600 üzletember érkezett. A turisztika és gasztronómia szakmacsoportból is többen részesültek e kitűntetésben.

Invented In Hungary

A szokásos évértékelőket Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter hangsúlyozta, hogy a jövőben a kulcskérdés az lesz, hogy a magyar kis és középvállalatok (közülük kerül ki a legtöbb turisztikai és vendéglátós cég) képesek lesznek-e a szemléletváltásra, ki tudnak-törni e a nemzetközi piacokra. A magyar gazdaság akkor lesz sikeres, ha nem csak azt mondhatjuk, hogy “Made in Hungary”, hanem azt is, hogy “Invented in Hungary”.

Az elfogadott adóváltozások lényegében minden eleme a vállalkozásokat segíti, emellett a kormány már dolgozik a nemzeti adóstratégián is, amely a cégek adózással töltött idejének jelentős csökkentését célozza.

Demján Sándor: ólommellény és hazaszeretet

„Ahhoz, hogy Magyarország megmaradjon, két dolog kell: erős gazdaság és az országban élők hazaszeretete” – hangsúlyozta Demján Sándor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnöke.  Szerinte van ok az ünneplésre, mivel nagyszerű éven van túl a magyar gazdaság, köszönhetően elsősorban annak, hogy a nemzetközi hitelminősítők újra befektetésre ajánlott kategóriába emelték az országot. Kritikaként említette a VOSZ elnöke, hogy nem teljesült az ígéret, mely szerint a kormány 300-500 ezer dolgozót bocsát el a közszférából – ehhez képest 30 ezerrel nőtt a közszférában az alkalmazottak száma. Mint fogalmazott: „ez ólommellény, amelyet minden vállalkozó és minden magyar állampolgár cipel.” Hozzátette: tisztában van azzal, hogy 2017-ben a következő évi választásokra készülve nem tesz ilyen drasztikus lépést a kormány, de tegyen ígéretet arra, hogy a választások után a kormány végrehajtja ezt a programot.

Demján a vállalkozók feladatairól is beszélt felszólalásában. Hangsúlyozta: a béremelések sem érnek semmit, ha nincs bővített újratermelés. Ennek megvannak a feltételei, például olcsó hitelek, vagy uniós támogatások formájában, a vállalkozóknak azonban tudomásul kell venniük, hogy struktúraváltásra van szükség. Fel kell mérniük az igényeket, és esetenként erős profilváltást kell végrehajtaniuk – emelte ki a VOSZ elnöke.

Kitüntetések, elismerések

A hagyományoknak megfelelően az ünnepségen kitüntetések átadására is sor került. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) a 64 kitüntetett között öt vendéglátós cégvezető és borászt is elismert az Év Vállalkozója díjjal.

Csekő Tamás, a nyíregyházi Csekő Kávéház és Gyorsétterem ügyvezető igazgatója

Takler Ferenc, a szekszárdi Takler Pince Kft ügyvezető tulajdonosa

Szvoboda László, a szombathelyi Május 1. Söröző és Étterem tulajdonosa

Bucsi András, a budapesti Bucsi Travel Bt. ügyvezető tulajdonosa

Gombás András, a pestszentlőrinci Gombás Étterem tulajdonosa.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztály elnöke és tagsága nevében gratulálunk a szakma díjazottainak!

Barna Judit

Önnek ajánljuk