TAP Portugal: 2017 nyarától visszatér a Lisszabon-Budapest járat!

 A TAP Portugal légitársaság bejelentette: újraindítják közvetlen járatukat Budapest és a Portugál főváros, Lisszabon között. A szeptember 7-i eseményen a Kempinski Hotelben ott voltak a REVISZ tagjai is.Az első járat 2017. július 1-jén indul, ezt követően péntek kivételével minden nap, összesen heti hét alkalommal közlekedik Airbus A319 és A320 típusú repülőgépekkel.

A Budapestet és a Lisszabont összekötő járat 2017. július 1-jén indul újra 129 személyes Airbus A319, vagy 157 személyes A320 típusú repülőgéppel. A TAP Portugal Budapest-Lisszabon viszonylatban a nyári menetrend szerint péntek kivételével minden nap, összesen heti hét járatot működtet, ebből kettő kora reggel, öt a délutáni órákban közlekedik.

tap-portugal-a330-200

Lisszabonba a repülőút mindössze három és fél óra, ráadásul ez a rövid idő is kellemes kikapcsolódást jelent: a TAP Portugal meleg ételkínálattal és finom portugál borokkal kedveskedik utasainak, mindezt plusz költségek nélkül. Ezeket a fedélzeti szolgáltatásokat ugyanis a repülőjegy ára tartalmazza, ami ezen felül magába foglal összesen 23 kilónyi feladott poggyászt is.

Szolnok Péter, a TAP Portugal magyarországi,romániai,szerbiai és moldovai értékesítési vezetője arról tájékoztatott, hogy a TAP visszatérésének nyertesei a magyar utasok, hiszen a légitársaság élen jár Portugália népszerűsítésében. A TAP Portugal emellett meghatározó szolgáltató Dél-Amerika, azon belül elsősorban Brazília irányába, ugyanis összesen tíz brazil várost köt össze,hetente 69 közvetlen járat Lisszabonnal, ezek pedig kiváló csatlakozással érhetők el Budapestről is.Nagyszerű csatlakozási lehetőségeket kínálnak a szomszédos Spanyolország több nagyvárosába is.

Észak-Amerikába heti 35 járat, Marokkó három városába heti 31 járat lesz 2017-ben Lisszabonból, tudtuk meg a sajtótájékoztatón. A portugál fővárosból belföldre,különösen Portóba juthatunk el könnyedén,mert naponta óránként indúlnak oda a gépek.De Fáróba is jó a csatlakozás, mert naponta négyszer közlekednek oda a TAP Portugal gépei.Hét új gép érkezik 2017-ben a légitársasághoz.A TAP Portugal jövő évi menetrendjében júliustól 1176-al több járat,272 ezerrel több ülést biztosít az utazni kívánóknak.

img_4779

Kam Jandu, a Budapest Airport kereskedelmi igazgatója üdvözli a TAP visszatérését, tolmácsolta Bogáts Balázs járatfejlesztési vezető: „Lisszabon méltán népszerű desztináció utasaink körében, a TAP Portugal nyári menetrendje pedig kiváló összeköttetést nyújt a két főváros között, valamint lisszaboni átszállással más portugál városok felé. A TAP járata színvonalas és széleskörű szolgáltatásaival kellemes élménnyé teszi az utazást, ezért jelentős forgalomra számítunk ezen az útvonalon.” Beszélt a Budapest Airport folyamatban lévő és tervezett fejlesztéseiről is,megemlítette,hogy 2017 végén várhatóan átadják a 150 szobás Ibis Styles Hotelt. De az sem mellékes, hogy 2017 januárjában kezdik építeni az új, B molót. A megnövekedett cargo forgalom miatt már előrehaladott állapotban van az új cargo bázis építése is,közölte a járatfejlesztési vezető.

Joaquim Pimpao a Portugál Kereskedelmi Hivatal igazgatója tört magyarsággal beszélt Portugália sokrétű és sokszínű vonzerejéről a turizmusban, a különleges épített és kulturális látnivalókról, a fiom ételekről és a kiváló borokról, a rendkivűl barátságos portugálokról,arról,hogy az sem mellékes,az áraik nem térnek el jelentősen a magyar áraktól.

tap-portugal-unnepi-airbus-a319-es

A heti hét járat egyaránt kedvez a hosszabb kikapcsolódásra vágyóknak és azoknak, akik csak rövid látogatást szeretnének tenni a ibériai fővárosban. Lisszabonból könnyen elérhető az egzotikus, természeti szépségekben gazdag Azori-szigetek és Madeira. Ez utóbbi egyébként már korábban is rengeteg magyar turistát vonzott, hiszen történelmünk szempontjából jelentős látnivalót rejt: IV. Habsburg Károlyt, az utolsó magyar királyt itt helyezték örök nyugalomra. A TAP budapesti menetrendje ugyanakkor könnyű átszállást kínál az utasoknak, akár Marokkó, a Zöldfoki-szigetek vagy Brazília felé.

Timár Mátyás
A szerző felvételei

Önnek ajánljuk