2017 – A megújulás éve a China Airlines-nál

A China Airlines újdonságait bemutató work shopot tartott az AVIATION GSA csapata a légitársaság magyarországi vezérügynöke. A budavári Fortuna Palace Lovagtermében tartott eseményen több mint 50 utazási iroda képviselője és az idegenforgalmi sajtó tudósítói vettek részt (még pótszékeket is kellett hozni!), közöttük ott voltak a REVISZ tagjai is. Egy szerencsés résztvevő megnyerte a China Airlines repülőjegyét, amellyel Bécsből egy általa szabadon választott ázsiai célállomásra repülhet. A ceremóniát Sárdi Rezs, az Aviation GSA tulajdonos ügyvezetője vezényelte le.

A 2017-es év a szó szoros értelmében új, évet, a megújulás évét jelenti a tajvani China Airlines életében.

Az első újdonság, hogy 2016 decemberétől Airbus A-350-900-as típusokkal teljesítik az Amsterdam-Tajpej szakaszt bangkoki leszállás nélkül. 2017-től ugyanilyen típusú gépek közlekednek római és bécsi kiindulással Tajpejbe. Szintén non-stop üzemel heti két alkalommal a Róma-Tajpej járat. A non-stop járatoknak köszönhetően a repülési idő 4 órával rövidül le.

A jelenlegi osztályok: Premium Business Class, Premium Economy Class és az Economy Class-on kívül nagyon népszerűek az összenyitható üléses „Family Coach”-ok, amelyet elsőként a China Airlines indított be Európában. Eddig csak a Boeing B777-es típusú, Frankfurtból közlekedő gépek esetében volt elérhető ez az új szolgáltatás, mostantól már igénybe vehető az új Airbus-A350-900-ason is, hallottuk Diószegi Ilonától.

china-airlines-tajvani-elso-airbus-a350-900ewb-je

A China Airlines első Airbus A350-900-as típusú gépe – amely jelenleg a világ legmodernebb utasszállítója -, először 2016. október 1-jén landolt Taipei Taoyuan nemzetközi repülőterén, erről beszámoltunk a REVISZ oldalon is. A légitársaság elnöke Nuan-Hsuan Ho az ünnepélyes átadás alkalmával hangsúlyozta, hogy az első gépet követően további 14 darab Airbus A350-es érkezik 2016 és 2018 között. Ezzel a légitársaság gépeinek átlag életkora 2017-re az eddigi 10,3-ról mindössze 3,6 évre csökken.

Az új Airbus a legfejlettebb technikával rendelkezik, a legenergiatakarékosabb, a legkörnyezetkímélőbb és a legcsendesebb utasszállító a világon jelenleg üzemelő repülők között. Olyan új kompozit anyagból készült, amely a legmagasabb szintű biztonsági feltételeknek is megfelel. Az utastérben óránként 30-szor cserélődik a levegő, ami komoly mértékben javítja az utasok komfort érzetét.

A gépek legújabb Rolls-Royce típusú hajtóművei csökkentett üzemanyag fogyasztásuknak köszönhetően 25 százalékkal kevesebb szén-dioxidot bocsájtanak ki. Számításaik szerint egy gép üzemeltetése kb. 70 millió tajvani dollár megtakarítást jelent évente. Az alig 57 decibeles zajszintnek köszönhetően a legcsendesebb gépek közé tartozik. Fentieknek megfelelően teljes biztonsággal nevezhető a „LEG”-ek személyszállító repülőgépének.

Az európai járatok új neve Taiwan Express, ami naponta legalább két non-stop Európa-Tajvan járat üzemeltetését jelenti. 2017-től heti 16 járat indul Európa és Tajvan között.

A China Airlines járatai 2015-ben 1,22 millió utast szállítottak Európa és Tajvan között.

A közvetlen járatokon kívül a China Airlines, partnereivel közösen további négy európai célállomásra visz utasokat heti 67 code-share járattal. Legújabb code-share partnere a KLM heti négy járattal Amszterdam és Tajpej között.

A magyar utasok körében Tajvanon kívül a legnépszerűbb China Airlines desztinációk: Bali, Ausztrália, Új-Zéland, Vietnam, Japán, a Fülöp-szigetek, Myanmar és Kambodzsa. Az Új-Zélandra repülő utasok ingyen megállhatnak Ausztráliában. A 309.000 Ft-tól kezdődő repülőjegy árak kiemelkedően kedvezőek Sydney-be, Melbourne, Brisbanbe és Aucklandbe. A stopoveren kívül komoly kedvezmény a 40 kg személypoggyász, valamint az ingyenes városnézés Tajpejben a menetrend függvényében.

china-airlinestajvan-elso-airlines-a350-ese

Magyar állampolgárok turistaként 3 hónapot vízum mentesen, tölthetnek Tajvanon, így egy esetleges tranzit megállás is vízum mentes.

Egy államközi megállapodások keretében évente 100-100 magyar fiatal utazhat Új-Zélandra és Tajvanra, ahol egy évig tartózkodhatnak, és ez alatt az idő alatt dolgozhatnak, tanulhatnak, vagy kedvük szerint utazhatnak a speciális Workin Holiday vízum birtokában. Ezek a fiatalok nagyon szívesen veszik igénybe a China Airlines szolgáltatásait, tekintettel a kedvező árra és feltételekre, amelyeket a kiutazók igényeinek megfelelően alakítottak ki.

2016-ban jelentősen megnőtt a China Airlines járatait igénybevevő csoportok száma, mivel a légitársaság nem csak kedvező árakat kínál, hanem a jegykiállítás feltételei nagyon rugalmasak ezzel is segítve a csoport eladásának realizálását. Különösen konkurencia képesek a Bécsből kiinduló árak. Több utas utazása esetén a China Airlines Budapest-Bécs transzfert is tud biztosítani. A magyar utasok egyik kedvelt átszállási pontja Bécs, az emberléptékű repülőtér, amely minden kedvező feltétellel rendelkezik a nagyon gyors átszálláshoz és kellemes légkörben eltölthető tranzithoz is.

Az 1959-ben alapított légitársaság, a China Airlines, jelenleg 29 ország 145 városába repül. Tajvani alkalmazottainak száma 10.646, míg a külföldi állomásokon 1888 alkalmazott látja el a képviseletet.

T.M.
Fotó: China Airlines

Önnek ajánljuk