Megalakult a „Szakmai Zsűri”

A gasztronómiai rendezvényeken egyre szaporodó zsűrizéssel kapcsolatos problémák megoldása érdekében öt neves gasztronómia szakember a közelmúltban megalapította a „Szakmai Zsűrit”, mellyel színvonalat szeretnének vinni az ételek értékelésének és díjazásának világába.

Szakmai körökben sajnos egyre többször tapasztalható, hogy hozzá nem értő emberek zsűriznek, lejáratva így a szakembereket, és az eredmények sokszor tükröznek baráti kapcsolatokat, érdekeket, vagy éppen szervezői „elvárásokat”, mint valós teljesítményt.

Az alapítók eltökéltek egy olyan csoport megszervezésében, amely kizárólag szakmai alapokon bírálja az elkészült ételeket, a főzés folyamatát, és a MNGSZ zsűrijéhez hasonlóan, azzal együttműködve szeretné végezni munkáját, és védeni Nemzeti Gasztronómiánk értékeit.

szakmai-zsuri

Szabályzatukból egyértelműen kiolvasható, hogy el kívánnak határolódni azoktól a vadhajtásoktól, melyek sajnos gyakran vannak jelen a különböző rendezvényeken. Szigorú öltözködési, és viselkedési etikett mellet tevékenykednek, és aki alkalmatlanná válik, attól megvonják a jogot az értékelésre. A ma divatos „társadalmi zsűrikkel” együtt dolgoznak ugyan, hiszen ez kérés sok helyen, és nem is lehet kizáró ok, de értékelésüket külön teszik meg, és mindenki számára jobbító szándékú elemzést kívánnak adni.

A szakmai zsűrivel Zamody Gábor BOHUSZ elnök megállapodást kötött, melynek értelmében a jövőben együtt működnek mind a marketing, mind a zsűrizések területén.

Az alapító 5 neves szakember:

Ferenczi István Mester szakács, a Danubius Hotel Aréna konyhafőnöke, a Grill szövetség elnöke

Némedi József Mesterszakács, a Junior Vendéglátó zrt fejlesztési vezető

Végh Tamás Mester szakács, a Hungast cégcsoport Gasztronómiai igazgatója.

Vitéz Lovag Szatmári János, a Karcagi EURÓ Kft. tulajdonos ügyvezetője szakmai vezető profi shef

Vitéz Lovag Szatmári Zoltán, a Karcagi EURÓ Kft. gasztronomusa profi shef

Az újonnan alakult szakmai szűri szívesen épít ki üzleti és baráti kapcsolatokat jelenlegi széleskörű kapcsolatrendszerén kívül is azokkal, akik egyetértenek szakmai céljaikkal, és ebben a szellemben együtt kívánnak működni velük, vagy felkérik őket rendezvényeiken való profi zsűrizésre.

Elérhetőségük: szakmaizsuri@gmail.com

Önnek ajánljuk