Koncertek, gyerekszínház, sült gesztenye, forralt bor – Adventi ünnepvárás az Esterházyaknál

Kigyúlnak a fények Burgenland legnagyobb élő karácsonyfáján, így indul a második adventi hétvége a Lakompaki Esterházy-kastélyban. A műsort a helyi gyerekek lampionos felvonulása nyitja, lesz kézműves barkácsolás és póni lovaglás is. Desiree Paprika Jancsi bábszínháza is fellép, a felnőttek jókedvéhez forralt bor, puncs, sült gesztenye, és a Blechan Rézfúvósok koncertje járul hozzá.

advent2016bildsturm

Advent harmadik hétvégéjén a kismartoni Esterházy-kastélyban nemcsak élő nagyságú betlehemi jászol, hanem vasárnap este krampuszok és busók versengése is várja az odalátogatókat.  December 8-án ismét lesz színház, kreatív foglalkozás és barkácsolás gyerekeknek. Az „angyalok” mesélnek a Mascaron kávézóban. Inkább a felnőtteket érdekli majd a Joseph Haydn Konzervatórium rézfúvósainak kon certje.

December 10-én és 11-én szintén hasonlóan gazdag program várja az Ausztriába átrándulókat. Izgalmasnak ígérkezik például a karácsonyi varázslat kicsiknek és nagyoknak az Esterházy Borászatban, amelyre december 9-10-én kerül sor.

A Kismarton határában, Darázsfalván (Trausdorf) található  Esterházy Borászat puncsra, forraltborra, gulyásra és sültgesztenyére és egyéb finomságokra hívja a felnőtteket december 9-én 16.00, 10-én pedig 14.00 órától. Míg a borrajongók a felállított bárban borok és égetett szeszek széles kínálatával ismerkednek, addig a gyerekek angyalokat és szalmadíszeket készítenek.

Elcsendesedésre alkalmat adó, egyben magukkal ragadó, hagyományos  és — jó értelemben vett — szokatlan zenéket hallgathatunk az év hektikus, bár csendesnek remélt időszakában. Az újításairól híres burgenlandi zenész, Ferry Janoska újra a klasszikus zene, a pop és a szórakoztatás világából ismert sztárbarátaival lép fel, december 15-én este a Haydn teremben.

A programokról a www.esterhazy.at/hu oldalon érdeklődhetünk.

Önnek ajánljuk