„1956 a karikatúrában” kiállítás a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény kiállítóhelyiségében

A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény és a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Karikatúraművészeti Szakosztálya „1956 a karikatúrában” címmel karikatúrakiállítást rendez a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjtemény kiállítóhelyiségében, a cím: 1092 Budapest, Ráday u. 18., bejárat az Erkel utca 15. felől.

1956-a-karikaturaban-meghivo-vegleges-valtozat

A tárlat helyszínével kapcsolatban: a közeli Kilián laktanyában alakult meg 1956. október 31-én a forradalom Nemzetőrsége, a Tűzoltó és Tompa utcai felkelők jelentős szerepet játszottak a szabadságharcban, a szomszédos Corvin köz pedig a város fontos stratégiai pontján helyezkedett el, ezért esett a választás a ferencvárosi galériára.

A kiállítás megnyitásának időpontja: 2016. október 28., péntek 17.00 óra

A vendégeket köszönti Dr. Bácskai János Ferencváros polgármestere. A Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményt Dr. Gönczi Ambrus, az intézmény vezetője fogja bemutatni. A kiállítást a Karikatúraművészeti Szakosztály vezetőségi tagja Bognár Nándor újságíró, médiaszakértő nyitja meg.

Az 56-os témához kapcsolódó karikatúrákon, szatirikus grafikákon kívül az elnyomásra és a diktatúrára utaló grafikák is szerepelnek a kiállításon.

A tárlat 2016. december 20-ig látható keddtől péntekig 10-18 óra, szombaton 10-14 óra között az 1092 Bp. Erkel utca 15. szám alatt.

Fábry János

Önnek ajánljuk