Új gép a tajvani China Airlines-nál

A tajvani China Airlines (CI) Toulouseban átvette az első Extra Wide Body Airbus350-900-as típusú utasszállító  gépét, amely október 1-jén landolt a tajpeji Taoyuan Nemzetközi Repülőtéren. A China Airlines az első légitársaság a sorban, mely  Tajpejben ezt a gép típust üzemelteti, tudta meg a REVISZ.

Az új Airbus a legfejlettebb technikával rendelkezik, a legenergiatakarékosabb, a legkörnyezetkímélőbb és legcsendesebb utasszállító a világon jelenleg üzemelő repülők között. A gép új kompozit anyagból készült, amely a legmagasabb szintű biztonsági feltételeket biztosítja. Óránként 30-szor cserélődik a levegő az utastérben, amely lényegesen javítja az utasok komfort érzetét.

A gépek legújabb Rolls-Royce típusú hajtóművei csökkentett üzemanyag fogyasztásuknak köszönhetően 25%-al kevesebb széndioxidot bocsájtanak ki. Így egy gép üzemeltetése kb. 70 millió tajvani dollár megtakarítást jelent éves szinten. Az 57 decibeles zajszintnek köszönhetően a legcsendesebb gépek közé tartozik.

image002

A China Airlines elnöke  Nuan-Hsuan Ho úr az átadón tartott ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az első gépet követően további 14 darab A350-est vásárolnak 2016 és 2018 között. Ezzel a légitársaság gépéinek átlag életkora 2017-re mindössze 3,6 évre csökken.

A China Airlines jelenleg Frankfurtba, Bécsbe, Amszterdamba és Rómába repül európai útvonalhálózatán. 2015-ben 1,22 millió utast szállítottak Európa és Tajvan között, akiknek 60% százaléka tranzit utas volt, azaz tovább repültek egy harmadik országba. A nagy hatótávolságú és közepes befogadóképességű gépek megindításával hatékonyabb európai forgalomra számítanak.

A 350-esek először Bécsbe, Rómába és Amszterdamba fognak repülni leszállás nélkül, amely  4 órával lerövidíti az Európa és Tajvan közötti menetidőt. A jövő évtől heti 16 járat fog üzemelni  Európa és Tajvan között, így naponta legalább két közvetlen járat közül választhatnak majd az utasok.

A közvetlen járatokon kívül a China Airlines partnereivel közösen további 4 európai desztinációra is szállítanak utasokat heti 67 code-share járattal.

Az új gép az átvételt követően október végéig regionális útvonalon fog közlekedni  mint próbajárat, majd 2017. januárjától megkezdi menetrendszerű üzemelését Európába. A China Airlines  csoport  jelenleg 110 repülőgépet üzemeltet. További három  A350-es még idén megérkezik Tajvanra.

Mint a SkyTeam légiszövetség tagja partnerhálózatán keresztül  napi 17.343 járatot kínál 177 ország 1062 városába.

Önnek ajánljuk