A trianoni hányattatás színei ˜˜– sajtótájékoztató

A MÚOSZ Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztálya minden érdeklődő kolléga figyelmébe ajánlja az alább ismertetett kiállítást és az azt beharangozó sajtótájékoztatót.
Az UVG Art Galéria és a vereckei magyarságot képviselő festőművészek sajtótájékoztatót tartanak A trianoni hányattatás színei” c. kiállítás megnyitója alkalmából.
 
A terület változó hovatartozása meghatározta és meghatározza a vereckei magyarság mindennapjait. Egy évszázada folytatott küzdelmes életük tapasztalásai  találtak kifejezésre a vásznakon. Az anyaországtól történt elszakadás örökös sajgó fájdalma, az itthoniak  által meg nem élt kisebbségi lét fájdalma sugárzik a színekből, témákból, kompozíciókból.
Ezt jó érzékkel ismerték  fel a galéria orosz tulajdonosai  amikor úgy döntöttek, hogy a trianoni határokon kívül rekedt  kárpátaljai magyarság tehetséges alkotóinak munkáit  mutatják be.
Időpont: 2016. október 13., 11 óra
Helyszín: 1055 Budapest, Falk Miksa u. 5.
 
Kiállító művészek: Homoki Gábor, Fuchs Andrea,  Erfán Ferenc, Klisza János, Kopriva Attila, Matl Péter,  Micska Zoltán, Réti János, Soltész Péter, Soltész Gabriella
A sajtótájékoztatón jelen lesznek: az alkotó művészek,  Loscsenko Alla, galéria-tulajdonos.

Önnek ajánljuk