Borfesztivál Győrben

Sokan csak elrobognak Bécs felé az autópályán ez a gyönyörű és hatalmas fejlődésen és műemléki felújításokon átesett, áteső város mellett, és nem is tudják, milyen kincset kerülnek ki. Győr városa mindent elkövet annak érdekében, hogy idecsalogassák a turistákat ennek egyik fontos eleme, a már évek óta a nyári programsorozatok zárását jelentő „Győri Bornapok” rendezvényei. Az idei évben a BOHUSZ tagjai is meghívást kaptak a rendezvényre, mellyel éltünk is.

????????????????????????????????????

A belváros két helyszínén több tucat borászat kínálta remekebbnél remekebb borait a késő esti órákba nyúlóan, hatalmas tömegeket csábítva a csodálatos nyári estéken a terekre. A Rába parti Dunakapu téren és a régi helyszínnek számító Széchenyi téren levő színpadokon folyamatos előadások és műsorok szórakoztatták a közönséget, míg a Városháza előtt felállított hatalmas színpad a nyári programsorozatok záró koncertjének adott otthont, amit fergeteges tűzijáték követett.

Mivel a Borfesztivál egyben a Borrendek ünnepe is volt, így a rendezvénysorozat keretein belül került sor a Borrendek látványos felvonulására. Az ünnepségek csúcspontja az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusa, Győri legációjának zenével és tánccal kiegészített díszes menete és avatási ceremóniája volt, melyet hatalmas érdeklődés kísért mind a helyiek, mind a turisták körében. Az osztrák központú Európai Lovagrendnek több BOHUSZ tag is tagja, így mi is részt vettünk az eseményen.

dsc05159

De hát az eszem-iszom és szórakozás közben azért nem szabad elfelejtkezni a gyönyörű óváros hangulatos utcáinak, tereinek, szépen felújított műemlékeinek felfedezéséről sem! Győr nem csupán fesztiválváros, hanem az év minden szakában remek kirándulási célpont is, igaz ezt az előnyét igyekszik számos rendezvénnyel is csábítóbbá tenni.

Számos templom, ódon épület, hangulatos utca és tér, remek fürdő, barátságos kisvendéglők, olcsó, de a határ közelsége miatt márkás és jó minőségű termékeket áruló üzletek, és megannyi szórakozási lehetőség várja az ideérkezőket, mely lehetőségekről a www.gyor.varosom.hu weboldalon lehet.

dsc05237

Minden képen ki kell emelnünk a Győr egyik legfontosabb és legismertebb terén, a Bécsi Kapu téren álló áll a mára már a város jelképének számító csodálatos barokk vallási épület, győri Karmelita templomot, a város legősibb részén, a Káptalan dombon található Bazilikát, melynek alapjait még Szent István rakta le, vagy a Széchenyi teret díszítő és uraló Loyolai Szent Ignác templomot.

A város terei, sétáló utcái, romantikus kisutcái tele vannak hangulatos kávézókkal, cukrászdákkal, kiséttermekkel, ahol kellemes perceket töltve pihenhetjük ki a város felfedezésének fáradalmait.

dsc05255

Patinás, hatalmas Városháza a főút mellett, a sétáló utca kezdeténél van, ahogy a leghíresebb és minden képen részben szolgáltatásai, részben árai, részben elhelyezkedése miatt legjobban ajánlható szálloda, a Rába Hotel is, mely minden évszakban remek ajánlatokkal várja a városba érkező turistákat.

És hogy mindent érdemes még felfedezni Győrben? Oldalakat lehetne írni, de inkább keresse fel mindenki ezt a gyöngyszemet, és fedezze fel maga a város egyedi hangulatát, mesés kínálatát! Mi is meg fogjuk tenni újra! Köszönjük Győr városának, és az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusa, Győri legációjának a lehetőséget!

Önnek ajánljuk