Vidéki Színházak Fesztiválja a Tháliában – Hello Dolly és Ványa bá

Sajnos, ma is igaz, hogy a fővárosi közönség csak akkor ismeri a vidéken játszó színészeket, ha a tévében is szerepelnek. De most megnézhetjük őket „élőben” is. Idén is megrendezik a Thália Színházban, ezúttal szeptember 5. és 11. között, a Vidéki Színházak Fesztiválját, amelyen 7 nap alatt 9 vidéki színház egy-egy előadása várja a közönséget.

hellodolly

A program 5-én, hétfőn a Szolnoki Szigligeti Színház Hello, Dolly! című musical klasszikusával kezdődik. A világhírű művet ezúttal Szente Vajk rendezi, afőszerepekben Kertész Marcella és Szolnoki Tibor.

Kedden, a nagyszínpadon ezúttal az egyik legismertebb magyar drámát, a Bánk bánt láthatjuk, a Békéscsabai Jókai Színház előadásában, a rendező és újraértelmező Szabó K. István.

Szerdán a népszerű kaposvári Csiky Gergely Színház Barta Lajos épp 100 éve bemutatott tragikomédiáját, a Szerelmet hozza el a Nagymező utcába, melyet Guelmino Sándor állított színpadra.

Csütörtökön a tatabányai Jászai Mari Színház Molière Tartuffe-jével szerepel. A nagy klasszikust Parti Nagy Lajos bűvölte XXI. századivá. Ugyancsak csütörtökön Salgótarjánból a Zenthe Ferenc Színház mutatja be az Arizona Stúdióban Harold Pinter Hazatérés című művét, Mikó Istvánnal a főszerepben.

Pénteken a szombathelyi Weöres Sándor Színház előadásában érkezik a Ványa bá, Csehov híres színművét Réthly Attila rendezte, a címszerepben Mertz Tibort láthatjuk.

Szombaton délután a debreceni Csokonai Nemzeti Színház produkciója lesz látható az Arizonában. Egy különleges monodráma kerül színre: Virginia Woolf Orlandója Anca Bradu rendezésében, Sárközi-Nagy Ilona előadásában elevenedik meg. Este pedig a Miskolci Nemzeti Színházból Arthur Miller Pillantás a hídról című drámája érkezik a Thália nagyszínpadára Lukáts Andor rendezésében, Varga Zoltánnal a főszerepben.

A fesztivált 11-én, Peter Shaffer nagysikerű Amadeusa zárja a Pécsi Nemzeti Színház előadásában.

E.L.

Önnek ajánljuk