Megérkezett Budapestre a magyar olimpikonok repülőgépe

2016. augusztus 24-én, helyi idő szerint kevéssel 8 óra után szállt le a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre az Austrian Airlines erre az alkalomra bérelt repülőgépe, melyen a magyar olimpiai csapat mintegy 150 tagja utazott Rio de Janeiro-ból Budapestre. Az eseményen ott volt a REVISZ tudósítója is.

Riói Aranygép vízsugaras diadalív köszöntése Ferihegyen

Az OELAY lajstromjelű Boeing B763 típusú repülőgépet leszállás után az egyes terminál előterén a repülőtéri tűzoltóság két járműve fogadta, és a gép a vízágyúikból kilövellő, diadalívet alkotó vízsugár alatt elgurulva állt be kijelölt helyére a terminálépület elé, ahol az olimpikonjaink tiszteletére összegyűlt népes, újságírókból, fotósokból és a repülőtéri kiszolgáló személyzetből álló fogadóbizottság várta őket. A gép megállása után az első és hátsó ajtókhoz állított lépcsőkön hamarosan feltűntek a sportolóink, az őket kísérő sportvezetők, és a gép törzse mellett gyülekezve várták, hogy együtt bevonulhassanak a terminálépületbe. Közben megállás nélkül készültek a fényképek, és dolgoztak a kamerák, hogy megörökítsék az eseményt, melynek alkalmából a Budapest Airport megnyitotta az egyes terminál kilátóteraszát is, mely fölött a szervezők „Szép volt, köszönjük” felirattal hatalmas nemzeti színű transzparenst helyeztek el versenyzőink köszöntésére. Az ünnepélyes fogadtatás után olimpikonjaink és kíséretük beszálltak a terminál előtt várakozó autóbuszokba, melyek a Syma sportcsarnokba vitték őket, ahol hivatalos ünnepség keretében az állami és a magyar sport világ vezetői gyűltek össze az üdvözlésükre.

Riói Aranygép Ferihegyen 1.

Hazánk 12. helyen végzett az éremtáblán: 8 aranyat, 3 ezüstöt és 4 bronzérmet szerzett a riói XXXI.nyári olimpiai játékokon, melyen 207 nemzet vett részt. Szívből gratulálunk nekik!

Varga Zoltán

Önnek ajánljuk