Irodalom és zene a karikatúrában kiállítás Őrmezőn is

A MÚOSZ Karikatúraművészeti Szakosztály Irodalom és zene a karikatúrában kiállítása 2016. április 21-án, csütörtökön, 18 órakor nyílt meg  Kelenföldön az Őrmezei Közösségi Házban (Budapest, XI. ker. Cirmos u. 8.).
Ezen a kellemes és barátságos helyen megtartott ünnepélyes kiállításmegnyitónkon a műsorról a Tarka Színpad művészei gondoskodtak. Hat óra előtt néhány perccel már zsúfolásig megtelt mind a három kiállító helyiség: a Kőtárlat Galéria, a Kamaraterem és az Emelet Galéria is.
Halk zsongás, fel-felhangzó nevetés, visszafojtott, néha hangosabb párbeszédek nesze hallik; a közönség soraiban érzékelhetően nagy a várakozás, amikor Keserű András, a Ház szakmai referense és Fábry János, szakosztályunk elnöke jó humorú, frappáns bevezető szavait követően Kemény János megnyitotta a tárlatot, tőle a Tarka Színpad művészei vették át a szót. Az egymás után fellépő előadók kedvesek és barátságosak, ahogy a nyers kőfalak háttere előtt felfüggesztett, rajzolt képek előtt mondják verseiket, vagy éneklik-táncolják el dalaikat. E számukra – feltehetően – nem megszokott szellemi környezet mintha mégis inspirálná őket a jókedv és kitűnő hangulat megteremtésére, ami létre is jön. Ez a mosolygós, együttes élmény minden jelenlévő számára élmény marad.

00 1-1
A Közösségi Ház munkatársai és Keczely Gabriella által tervezett meghívó

Különös atmoszférával rendelkezik ez a viszonylag kicsiny terem: a keménynek ható terméskő falburkolat szabálytalan textúrája az ő magától adódó természetességével mégis végtelenül barátságossá és nagyon hangulatossá teszi ezt a helyszínt.

Igen szépen sikerült, jó hangulatú vernisszázs volt ez az őrmezei rendezvényünk is. Estig tartott a jó hangulat, akkor is alig-alig akartuk abbahagyni: szemmel hallhatóan, füllel láthatóan kitűnő este volt…

Köszönet érte a rendezőknek, a fellépőknek és a résztvevőknek.

Gedeon Péter

Fotó: Fábry János

Önnek ajánljuk