Édes program a hétvégére: Bécs első fagylaltfesztiválja

A bécsi Burggarten ad otthon ezen a hétvégén a város első jégkrémfesztiváljának, amely iránt máris óriási az érdeklődés. Fagylaltkülönlegességek, street food és jó hangulat várja az ínyenceket a Hofburg melletti gyepen.

_DSC0001_DxO_DxO_DxO
Fotó: Okolicsányi Zoltán

Bécsben összesen 159 fagylaltozó működik, ezeknek mintegy fele a belvárosban található. Idén augusztus első hétvégéjén jön, ami még nem volt: a város első alkalommal rendezi meg az Ice Cream Festivalt a császári család egykori magánparkjában, ahol a bécsi fagylaltozók krémje kínálja majd különleges nyalánkságait.

A mintegy három és fél hektárnyi zöld terület a lehető legközpontibb helyszín az osztrák fővárosban, így nem csoda, hogy mostanra több, mint tízezren jelezték részvételüket a Facebookon és további 46.000-en érdeklődtek az esemény iránt.

Összesen 14 neves osztrák és német fagylaltüzem, köztük a különleges, vagy éppen meghökkentő ízű fagylaltjairól ismert Schelato, a Zuckero, a Bettys Eiszauber, a SUCKIT Frozen Cocktails, Sweet Hell Eissalon és a Kurt – Pure Frozen Yogurt finomságaiból is válogathatnak majd az édesszájúak.

_DSC0005_DxO_DxO

Az utóbbi években egyre népszerűbbek a vegán, valamint a laktóz- és cukormentes fagylaltok is, így ezekből a fajtákból is széles lesz a választék a fesztiválon.

A fagylaltkülönlegességek mellett jégkoktélok, gofri és sokféle street food várja a kóstolgatni vágyókat. A szervezők a családosokra is gondoltak, és kialakítottak egy gyermekpancsolót, ahol a kicsik játszhatnak és hűsölhetnek.

A fesztiválon a részvétel ingyenes.

Elek Lenke

Önnek ajánljuk