Tematikus kiállításokat rendez a MÚOSZ Karikatúraművészeti Szakosztálya

A Sajtóház Rát-termében május 30-án megtartott szakosztályülésünkön döntöttünk arról, hogy a jelenleg is futó „Irodalom és zene a karikatúrában” kiállítássorozatunk mellé két újabb tematikus tárlatot is létrehozunk.
 
A szakosztály újabb tematikus kiállításokra készül
A szakosztály újabb tematikus kiállításokra készül
 
A szakosztályi kiállításainkról:

A következő közös bemutatkozásunk az „Irodalom és zene a karikatúrában” kiállítás lesz a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ aulájában. A megnyitó időpontja: 2016. június 25. (szombat), 18.00 óra. A kiállításra szánt anyag egyben van, a szakosztályülésre négy kolléga hozott még munkákat. 

A Széchenyi emlékév tiszteletére szeptemberre tervezett „Tudomány és tudósok a karikatúrában” tárlatunk helyszíne még nincs meg, Budapest belvárosában, egy frekventált helyen lévő galériában szeretnénk az anyagot bemutatni. A tárlatot Dr. Kőrösi Mária egyetemi docens fogja megnyitni.

Idén a zene világnapját a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár galériájában nyíló kiállításunkkal ünnepeljük meg, a tárlat megnyitójának időpontja: 2016. szeptember 30. (péntek), 17.00 óra.

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára is szervezünk egy karikatúrakiállítást: szakosztályunk tagjaitól hatvan rajzot tervezünk bemutatni, a tárlatot kiegészítjük egy forradalom utáni nemzetközi sajtókitekintéssel: kiállítunk 30 archív karikatúrát is. Ezt a tárlatot Bognár Nándor médiaszakértő, szakosztályunk vezetőségi tagja fogja megnyitni.

 
Szerző: Fábry János

Önnek ajánljuk