Generációváltás új üzlettel a Szamos Marcipánnál

Egyedülálló gyűjteménnyel, a Csokoládé Múzeummal nyitotta meg legújabb kávézóját a Szamos Marcipán a Kossuth téren. A három szintes üzletkomplexum földszinti része mind hangulatában, mind a kínálat tekintetében a generációváltás jegyében került kialakításra.
 
A Szamos család harmadik generációjának fiatal tagja, Kelényi Ádám, ügyvezető igazgató elmondta, hogy apa, anya, testvér, sógornő is kap feladatot a cégben, így a közös munka eredményeként a terjeszkedő vállalkozás a 26. üzletét nyitotta meg, önerős finanszírozással. A Szamos Café nevű kávézó több évtizedes bérleti szerződéssel rendelkezik, amihez a szép térre és Parlamentre néző terasz üzemeltetésére a közterületi engedélyt is várják.
 
uzlet
 
 
A kávézó több mint cukrászda – mondta Kelényi-Szamos Gabriella – és a stílus merőben más, mint az eddigi Szamos üzletekben. Letisztult, modern, harmonikus elegancia jellemzi. Először a három szint kovácsoltvas lépcsőjét találták ki Sass Géza belsőépítésszel, amihez hozzá illő csillárt választottak. A földszínt főfalára egy szárnyak nélkül repülő vágtázó ló került. Az extravagáns dekoráció a nagyvilágban is ismert Kürthy Hanna tusrajzának nagyított változata.
More than sweet

Több mint édes, azaz már nem csak édes a Szamos – üzeni az új szlogen. Törőcsik Ágnes, az üzlet egyik újraálmodója utal arra, hogy a márka kilép a cukrászda kategóriából, és pozíciót váltva, nyit a fiatalok felé. A belső terek modern formavilága helyet ad az “elviteles” Szamos Today termékcsaládnak. A nyitástól kapható széles reggeli választék, a változatos üzleti ebéd kínálat, a szendvicsek, saláták, smoothiek, levesek a környéken dolgozók, a munkába sietők és az üzletemberek mellett a Parlamentnél kiránduló turisták gyors tempójához is igazodik. 

Az új termékcsalád hamarosan több üzletükben is megjelenik majd. A második szintet, a galériát azok számára alakították ki, akik a Szamos tradicionális vonalát kedvelik. Itt á ’la carte kínálattal, terített asztalokkal és étlappal várja a személyzet azon vendégeket, akik szívesen szervezik üzleti megbeszéléseiket ebbe a szép környezetbe. A kínálatban a klasszikus bécsi kávé mellett megtalálható a világosabb, „speciality”, azaz ültetvényszelektált kávébab is, melynek pörkölését időről-időre a vendégek visszajelzései alapján és a terméstől függően módosítják.

Múzeum és csokoládébolt

A legfelső szint a Szamos Csokoládé Múzeumé. A kiállítás anyagát több évtizede gyűjti a család. A múzeumi anyag hat termen keresztül mutatja be a kakaó termesztésétől a XX. század a gyártásig a csokoládé történetét. Láthatunk itt öntőmintákat, festményekkel díszített édességes dobozokat, berendezett csokoládé szalont, ’30-as évekbeli édességboltot és egy működő csokoládé műhelyt is. A múzeumi túra végén a látogató az ajándékboltba érkezik, ahol emléktárgyakat és Szamos termékeket vásárolhat. 

 
Szamos_Cafe
 
A vitrinben egy méretarányos Parlament tekinthető meg, amelyet az egyedi panorámának köszönhetően az ablakon keresztül bárki összehasonlíthat az igazival. 

Csokoládé Iskola és tortaműhely

A már jól ismert Szamos Csokoládé Iskola itt is működik, és szeptemberben indítják a Tortaműhelyt, ahol a látogatók betekinthetnek a kézműves termékek elkészítésének fortélyaiba. Az iskolában alap és haladó kurzusok, tortakészítő és díszítő tanfolyamok, bonbonöntés, szaloncukor készítés, fagylaltfőzés lesz a tananyag.

 
Szerző: Barna Judit

Önnek ajánljuk