Nemzeti Regatta Siófokon

A Balatoni Hajózási Zrt, Siófok Városa és a Magyar Vitorlás Szövetség 2016. június 11. és 12. között Siófokon rendezi meg a Nemzeti Regattát, amely Magyarország Településeinek Vitorlás Fesztiválja. Az esemény méltó megemlékezés arról, hogy az idén ünnepeljük a balatoni hajózás kezdetének 170. évfordulóját.
 
A rendezvényen 31 település vezetői és küldöttei vesznek részt, ahol „nem a győzelem, hanem a részvétel a fontos”. Ennek jegyében a Nemzeti Regatta több mint egy vitorlás verseny, a vitorlázás mellett egyben egy színvonalas és változatos szárazföldi programokkal kiegészülő nyári fesztivál. 
 
A Nemzeti Regatta szervezőinek képviselői
A Nemzeti Regatta szervezőinek képviselői
 
Az amatőr vitorlásversenyen az ország által delegált csapatok indulhatnak, az egyforma, „One Disegn” hajókat és a kapitányokat a Magyar Vitorlás Szövetség biztosítja, így aztán egyenlő eséllyel vehetik fel a versenyt olyan alföldi települések is, mint például Orosháza, Makó vagy Szentes. A regatta indulói között találunk öt olyan magyar sportembert is (három vitorlázó, két szörfös), akik részt vesznek a riói olimpián. A versenyt nem csak a partról lehet majd követni, nézőhajót, sétahajót, gyerekhajót és buli hajót is indítanak a szervezők. Amíg a vízen a vitorláshajók küzdelme folyik, a tó partján a résztvevő települések képviselői saját nevezetességeikkel, gasztronómiai különlegességeikkel és látványos standjaikkal mutatkoznak be. 

Nagy látogatottságra számíthat a „Települések Íze” főzőverseny, ahol helyi specialitások kerülnek terítékre. A kétnapos fesztiválon többek között a Magna Cum Laude, a Honeybeast, a Fabula, az Apacuka és a The Biebers szórakoztatják majd a jelen levő közönséget. A június 11-12-i esemény háziasszonya Ördög Nóra lesz, házigazdaként legnagyobb örömünkre szakosztályunk titkárát, Borbély Ferencet köszönthetjük. 

 
Vitorlás a Balatonon
Vitorlás a Balatonon
 
A Nemzeti Regatta nem titkolt célja, hogy: Legyen egy olyan rendezvény, ahol két napig valóban együtt él, mozog, lélegzik és legfőképpen együtt és egymásra mosolyog az ország.
 
Szerző: Polgár Zoltán

Önnek ajánljuk