Da Capo – második tétel

Da Capo – második tétel. Ezzel a címmel nyílik kiállítása Szigeti Tamás fotográfusnak, a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya titkárának 2017. október 19-én, csütörtökön 17 óra 30 perckor Budapesten, az Örkény István Könyvesbolt Cultiris Galériájában (1137 Budapest, Szent István krt. 26.). A kiállítást megnyitja: Dániel András író, illusztrátor. A tárlat 2017. december 2-ig hétköznapokon 10 és 19 óra között, szombatonként pedig 10 és 14 óra között megtekinthető.

Hamarosan öt éve lesz: 2012 decemberében kezdődött el az időutazás. Egy pozsonyi művelődési ház büféjében találkoztam Jerzi Stivinnel, a nagyszerű fuvolistával és készítettem róla néhány fotót egy 1979-ben készült felvételem nagyításával. Huszonhét kép készült kb. három év alatt az első lendülettel, és néhány nagyszerű hangulatú kiállítás – Budapesttől Genováig – után úgy éreztem, hogy ennyi elég is volt. Néhány hónap, vagy inkább közel egy év után azonban felébredt bennem újra a vadászösztön és nyugtalanítani kezdett, hogy mi lesz azzal a néhány nagyszerű muzsikussal, akikről ugyan kézben van, vagy valahol a polcok mélyén kell hogy legyen a negatívom, de nem készült még róluk új kép. Újra kezdődött tehát a negatívkeresés, a szkennelés, a nagyítások elkészítése és főleg az egykori alanyok megkeresése. Ennek a munkának lett az eredménye újabb tizenöt fotó, a zenéből kölcsönzött kifejezéssel a da capo sorozat második tétele. Reményeim szerint a kiállítás megnyitóján a portréalanyaim közül többen személyesen is jelen lesznek – írta a kiállítás elé Szigeti Tamás.

A szervezők kérik, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek előzetesen jelezni az agnes.laszlo@kossuth.hu e-mail-címen.

A kiállítás meghívója ide kattintva letölthető (jpg).

Önnek ajánljuk