Magyar Radír 2016

Fenti címmel országos szépirodalmi pályázatot hirdet a Kisalföld szerkesztősége a Tarandus Kiadóval közösen. Novella, esszé, elbeszélés, blog, humoreszk, riport kategóriában várják a pályaműveket.
 
A mai Magyarországról, a társadalmat érdeklő eseményekről, folyamatokról szóló írásaikat ismert és eddig még nem publikált alkotók egyaránt beadhatják. A határidő: augusztus 31-ig. A pályázat legjobb művei országos terjesztésben elérhető, közös kötetben is megjelennek. A könyv bemutatója a Győri Könyvszalon zárónapján, november 20-án lesz a Győri Nemzeti Színházban.
 
2-2

„Mi más lehet itthon egy független napilap szerkesztőségének dolga, mint emberi történeteken, érzelmeken, szenvedélyeken keresztül bemutatni a mai magyar valóságot. A pályázat remélhetőleg lehetővé teszi számunkra, hogy ezt aktuális, szépirodalmi igényességgel íródott művek publikálásával is megtegyük” – nyilatkozta Nyerges Csaba, a Kisalföld főszerkesztője.

A pályázat elnevezése a lap egyik újságírójától származik. „A radír a javítás eszköze, ahogy jó kezekben az lehet a szó, az írás is. A Magyar Radír szépirodalmi pályázat lehetőséget nyújt arra, hogy a szavak – s ha kell, a radír – segítségével nézzünk szembe a mai magyar közélettel, ássunk a mélyére, tárjuk fel, mit lehet javítani” – indokolta a névválasztást Nagy Márta.

A zsűri tagjai: Rakovszky Zsuzsa Kossuth-díjas író, költő, műfordító, Darvasi László József Attila-díjas író, költő, Werner Krisztina újságíró, szerkesztő (Kisalföld), Réti Attila író, kiadóvezető (Tarandus Kiadó).

 
Pályázati kiírás
A pályaműveket Word formátumban az info@tarandus.hu címen várják. A pályázókat kérjük, hogy az e-mailben tüntessék fel a pályamű címét, a szerző nevét, elérhetőségeit és lakcímét. Az írásmű címe előtt szerepeljen a szerző neve. A fájl neve egyezzen meg a mű címével. Egy szerző legfeljebb egy írásművet küldhet be. Korhatár: betöltött 16. életév. Kizárólag olyan művek adhatók be, amelyeket eddig még sem nyomtatásban, sem internetes felületen nem közöltek. A szerző a pályázat beküldésével felelősséget vállal, hogy a beküldött pályamű saját szellemi terméke. Egy pályamű terjedelme a 12 ezer leütést nem haladhatja meg, beleértve a szóközöket is.
A teljes pályázati kiírás >>>

Önnek ajánljuk