A Documenta 14 megnyitója Kasselben

A 14. documenta idén június 10-től várja látogatóit kiállításokkal hagyományos helyszínén, Kasselben.

Az állami kulturális miniszter Monika Grütters így nyilatkozott: „A nemzetközi művészek öt évente mutatják meg nekünk a világ egyik legjelentősebb kortárs művészeti kiállításán aktuális alkotásaiknak hihetetlen sokszínűségét és konfrontálnak minket korunk sürgető kérdéseivel. Inspirál, összezavar és felráz – a documenta számos benyomással gazdagítja látogatóit – a kiállítás tükröt állít a jelen társadalmi és politikai kihívásainak.

A 14. documenta ezen a téren még egy lépéssel tovább megy és második helyszínén, Athénban szeizmografikusan vezet be minket a társadalompolitikai, szociális és gazdasági szakadékba, amelyet mindannyiunknak át kell hidalnunk Európában és a világban. És mivel a kreatív emberek mindig sót szórnak a sebbe, felfednek és dorgálnak, ezért nagyon fontos, hogy teret adjunk számukra, hogy bemutathassák pontosan ezen művészi álláspontjukat.”

A világ minden tájáról kereken 200 művész és művésznő munkáit csodálhatjuk meg Kasselben 35 kiállítási helyszínen. Az állami kulturális miniszter a szövetségi elnökkel Frank-Walter Steinmeierrel és görög kollégájával, Prokopis Pavlopulossal, a hesseni miniszterelnökkel, Volker Bouffier-vel és a görög kulturális miniszterrel Lydia Kornioudou-val egy közös sétán méri fel a száz napos kiállítási területet.

Bejegyzés forrás:László Gyula

Önnek ajánljuk