Magyar Sajtóanyag Adatbázis: MÚOSZ-tagoknak kedvezménnyel!

Az egy éve létrehozott Magyar Sajtóanyag Adatbázis a mai naptól a Magyar Újságírók Országos Szövetségével együttműködésben a MÚOSZ tagsággal rendelkező újságírók számára 50 százalék kedvezménnyel nyújtja szolgáltatásait. Az évforduló másik újdonsága a sajtónyilvános eseményekre kiadott meghívókat tartalmazó csatorna elindítása.
A Magyar Sajtóanyag Adatbázis használatával a nyomtatott és online sajtó munkatársai, újságírók, szerkesztők a jelenleginél kényelmesebben és egyszerűbben juthatnak hozzá a sajtóügynökségek és sajtóirodák által készített sajtóanyagokhoz és azokat a jelenleginél jóval hatékonyabban tudják használni. Az adatbázis az Evernote dokumentumkezelő rendszerre épül, így annak minden kényelmi szolgáltatását tartalmazza:
– a sajtóanyagok közvetlenül az újságírók/szerkesztők virtuális íróasztalára kerülnek
– nem kell feliratkozni minden ügynökség, sajtóiroda levelezési listájára – nem kell az anyagokat a számítógépen tárolni – minden kiadott anyag korlátlan ideig elérhető
– minden sajtóanyagnál megjelennek az adatbázisban található kapcsolódó anyagok
– a teljes tartalomban (szöveges dokumentumok, PDF állományok, képek) szabadszavas keresést lehet végezni
– az anyagokat el lehet érni webfelületről és számítógépes, táblagépes, okostelefonos kliensekkel
A több mint 200 sajtóügynökség és sajtóiroda anyagai tematikus csatornákba kerülnek (Információtechnológia, Szabadidő-Kultúra-Egészség, Gazdaság). Az adatbázis jelenleg közel 5000 sajtóanyagot tartalmaz. A tematikus csatornákat havi illetve éves előfizetéssel lehet elérni.
A mindenkori érvényes előfizetési díjból a Magyar Újságírók Országos Szövetségével létrejött megállapodás alapján a MÚOSZ tagsággal rendelkező újságírók 50 százalékos kedvezményt kapnak. Ehhez mindössze az online megrendeléskor fel kell tüntetni a MÚOSZ igazolványuk számát. A kedvezménnyel akár már havi 833 forintért elő lehet fizetni egy-egy csatornára. Az előfizetéssel az adatbázisban található minden korábbi anyag is elérhetővé válik.
A kedvezmény bevezetésével egyidejűleg új csatorna is indul, ami a sajtónyilvános események meghívóit tartalmazza. A csatorna különlegessége, hogy a meghívókban szereplő helyszín bekerül a dokumentum metaadatai közé. Így egyetlen kattintással meg lehet nézni térképen, hogy hova szól a meghívó és hogyan lehet eljutni az adott eseményre.
További információk: