Szűrőkamion a Sajtóház előtt

Június 9-én, csütörtökön reggel 8-tól délután négyig fogadja a kollégákat a Sajtóház előtti szűrőkamion: a több tízezer forint értékű szűrővizsgálatokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 
Az átfogó humanitárius egészségvédelmi szűrőprogramot az Európai Unió irányelvei alapján huszonhat szakmai szervezet alapította 2010-ben. A MÚOSZ immár hatodik alkalommal szervezi meg az újságírók egészségének megőrzését, az egészségi állapot javítását szolgáló eseményt.

A szűrőkamionban azonnal kiértékelt 34 vizsgálaton, valamint kardiológiai, tüdőgyógyászati, hipertónia és stressz vizsgálatokon vehetünk részt térítésmentesen.

Személyes okmányokra és TAJ-kártyára nincs szükség, és nem szükséges éhgyomorra érkezni. Fontos, hogy a szemvizsgálat esetén, kontaklencse nélkül érkezzen a látogató. A testanalízis készülék használatát gyorsítja, ha a hölgyek harisnyanadrág nélkül érkeznek, tekintettel, hogy mezítláb kell a készülékre felállni.

Sajnos közismert tény, hogy a magyar lakosság, ezen belül az újságírók átlagéletkora, egészségügyi állapota elmarad az európai átlagtól. Örülnénk, ha egyre több kollégánk venne részt az Életmód Napon, melyre az előző évekhez hasonlóan a MÚOSZ mellett más újságírószervezetek tagjai is jelentkezhetnek.

Reggel nyolctól délután fél ötig félórás időbeosztásban 8-8 főt fogad a szűrőkamion. A vizsgálatra a választott félórás idősáv megadásával a muosz.hu/eletmodnap oldalon, illetve Fülep Gabriellánál a (1) 478-9043 telefonszámon lehet. 12-től 13 óráig technikai és ebédszünet lesz, ez az időtartam nem foglalható.

Önnek ajánljuk