Magyar Szabadságért Díjjal tüntették ki Bálint Györgyöt

Bálint György, a MÚOSZ Aranytollas Újságírók Társaságának elnöke, a népszerű Bálint gazda kapta idén a Magyar Szabadság Napja Alapítvány által alapított díjat.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

„Az elismerést június 30-án Gémesi György, Gödöllő polgármestere adta át a magyar szabadság napja alkalmából tartott ünnepségen a gödöllői Alsóparkban. A hónap végén 99. születésnapját ünneplő Bálint György az indoklás szerint életútja és értékmegőrző tevékenysége elismeréséül vehette át a díjat.

Bálint György 1919-ben Gyöngyösön született, gazdálkodó hagyományokkal rendelkező, középbirtokos családban. 1941-ben a Magyar Királyi Kertészeti Akadémián kertészmérnöki oklevelet szerzett. Munkaszolgálatra, majd koncentrációs táborba vitték. A vészkorszakot családjából csak ketten élték túl a nővérével. 1948-ban elvették a családi birtokaikat, kuláklistára került.

Egy évvel később mezőgazdasági mérnökként újabb diplomát szerzett, és kutatóintézetekben, állami gazdaságoknál vállalt munkát, agrárfolyóiratokat szerkesztett. Az 1990-es években aktívan politizált, a második országgyűlési választásokon képviselőnek választották. Az Országgyűlésben is mindenekelőtt a mezőgazdasághoz kapcsolódó ügyekkel foglalkozott. ” Bővebben a Femina.hu cikkében >>>

 

Önnek ajánljuk