Közszolgálat helyett kézivezérelt üzenetek

A kormánypropaganda működéséről az Al Jazeera angol adásának két közmédiás anonim nyilatkozott. 

„Az Al Jazeera angol adása szombat reggel riportot közölt a magyar média helyzetéről – szúrta ki a Mérce.hu. A portál és az Index szerint a csatorna Listening Post című műsora anonim körülmények között megszólaltatta a közmédia két munkatársát, s megtudta tőlük, hogy kézi vezérléssel és másolással működik a kormánypropaganda.

Az egyik nyilatkozó az állítása szerint véletlenül megkapott egy a feletteseinek szóló levelet, amelyben a Miniszterelnöki Kabinetiroda/Miniszterelnökség azt kéri, minél többször hangozzon el Soros György neve az adásokban, minden Soros Györgyről szóló hírt olvassanak be, és lehetőség szerint illesszék a hírbe illesszék a „migráns” és a „balliberális” szót is” – olvasható a 168 Óra összefoglalójában.

A riportból kiderül: Dan Nolan, az Al Jazeera újságírója ennek a kiszivárgott közmédiás levélnek a kapcsán megkereste Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt, de a politikus nem akart vele szóba állni. Ezután történt az a kínos eset Lázár János február 15-i kormányinfóján, hogy a brit újságíró magához ragadta a mikrofont, a felháborodott Kovács pedig azzal is megfenyegette, hogy kivezetteti az őrökkel. 

Címlapfotó forrása: 168ora.hu

Önnek ajánljuk