A Fidesz eltiporja a kritikus sajtót, ha nagyot nyer áprilisban

Nem az a legriasztóbb a sajtókamara Népszava által bemutatott tervezetében, ami benne van, hanem ami egyelőre fedve maradt.

Orbán Viktor kedvenc lapjának kedvenc főszerkesztője olyan projekten dolgozik, amely ellehetetlenítené a kritikus újságírók hozzáférését a hatalom embereihez és dokumentumaihoz.

Népszavát illeti az érdem, hogy egy kicsit tisztábban látjuk, mi lenne a következménye a Fidesz újabb nagyarányú választási győzelmének. A napilap információi szerint még az idén ősszel, de a legkésőbb 2019 tavaszáig létre akarnak hozni egy olyan újságírói kamarát, amely az érdekvédelem mellett számos kötelezettséget is előírhatna a csatlakozó újságíróknak, valamint a laptulajdonosoknak. Az előkészületekből kihagyták a MÚOSZ-t, amely elvileg a szakma ernyőszervezete lenne, e helyett Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke körül sűrűsödnek a szakmamegváltó gondolatok. A cikk szerint a tervezésben részt vállalnak a tagjaikat felekezeti alapon képviselő keresztény és protestáns szervezetek is.

A hvg.hu cikke ide kattintva olvasható.

Önnek ajánljuk