Elhunyt Erdélyi László

Békében és a feltámadásban való hitben augusztus 18-án 89 éves korában elhunyt Erdélyi László adventista lelkész, a MÚOSZ egykori tagja. Temetése 2017. szeptember 8-án pénteken 13 órakor lesz a Farkasréti Temetőben.

Erdélyi Lászlót 1947-ben kérte fel a Hetednapi Adventista Egyház lelkészi szolgálatra, és azt ő 66 éven keresztül folytatta. 1965-ben meghívták az Egyháztanácsba, amelynek 29 évig volt tagja. 11 évet uniótitkárként, öt évet kiadóigazgatóként, a többit pedig osztálytitkárként töltötte vezető beosztásokban.

1980-ban felkérték, hogy komoly irodalmi munkája miatt végezze el az újságíró iskolát. Ezért 1981-ben megszerezte a diplomát újságíró szakon is. Nagyon sok könyvet és verset írt, illetve fordított német nyelvről.

Saját életrajzát ezekkel a mondatokkal zárta: “Szilárdan hiszek Isten Művének győzelmében. Életemben nem volt más utam, mint az evangélium szolgálata. Hiszem, hogy mindenkit munkája és munkájának eredménye igazol és minősít. Szolgálatom során olyan áldásokban volt részem, amelyekért különös hálával tartozom az Úrnak. Segítsége nélkül mindez elérhetetlen és elképzelhetetlen lett volna számunkra. Nagyon boldog vagyok, hogy az Úr velem volt. Hálás vagyok az Úrnak, hogy olyan házastárssal ajándékozott meg, akinek Isten és az Ő népe, valamint irántam tanúsított hűsége megragadó. Gyermekeimben és unokáimban szintén Isten gazdag ajándékát kaptam. Szívem vágya, hogy ott lehessünk velük együtt Isten országában. E földi életben sok küzdelemben volt részünk, de semmiben sem szűkölködtünk, amire szükségünk volt. Az Úr, az általunk előre elképzelhetetlen módon áldott meg bennünket. Legyen érte Övé a dicsőség és hála!”

Erdélyi László temetése 2017. szeptember 8-án, pénteken 13 órakor lesz Budapesten, a Farkasréti Temetőben.

 

Önnek ajánljuk