Két órán át beszélgetett Orbán Viktorral francia bírálója

„Tegnap óta azt hallgatom neves magyar újságíróktól, hogy ami nekem megadatott – két órán keresztül beszélgetni Orbán Viktorral –, arra ők az elmúlt tíz évben egyszer sem kaptak lehetőséget, sőt, nemhogy két órára, de még öt percre sem. Ezt nem tudtam, ennek nem mértem fel jól a jelentőségét. De ez nem normális. Ez egy normális demokráciában nem lehetséges. Ez is jól jelzi, hogy az önök országa rossz irányba halad”

– nyilatkozta Bernard-Henry Lévy francia filozófus és politikai aktivista azok után, hogy harminc év után újra találkozott Orbán Viktorral.

Az Index érdeklődésére elmondta: az a felismerés lepte meg a legjobban,
hogy a rendszerváltás óta „Orbán tényleg populistává vált. Hogy az a fiatalember, aki tetőtől talpig antifasiszta volt, aki hitt az emberi jogokban, az már egyáltalán nem létezik. A fiatal Orbán Viktor már halott.”

A portál emlékeztet: Bernard-Henry Lévy a maga által írt, rendezett és eljátszott színházi előadással járja Európa városait, nem titkoltan azért, hogy megpróbálja meggyőzni az európai polgárokat, szavazzanak mindenütt az illiberalizmus ellen. 

Részletek az Index cikkében >>>

(Címlapkép forrása: Jegy.hu / Yann Revol)

Önnek ajánljuk