Vasárnapig látható a Capa Központban a 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás

A 37. Magyar Sajtófotó Kiállítás 2019. április 5-től május 12-ig látható Budapesten, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban (1065 Budapest, Nagymező utca 8.), naponta 11 és 19 óra között.

A tárlaton hatvannyolc fotográfus több mint négyszáz felvétele került falra:
a díjazott képek mellett válogatás látható a pályázat legjobb nem díjazott fotóiból is.

A pályázat és a kiállítás történetében először fordult elő, hogy a MÚOSZ Nagydíjat és az André Kertész Nagydíjat elnyert fotográfusok nevét csak az április 4-i ünnepélyes díjátadón és kiállítás megnyitón hozták nyilvánosságra.

Radisics Milán:
Hogyan formálja a víz a Földet (részlet a sorozatból)

A MÚOSZ Nagydíját Radisics Milán (szabadfoglalkozású) nyerte, Hogyan formálja a víz a Földet című képsorozatával. A sorozat elnyerte a Természet és tudomány kategória egyik első díját is. Radisics Milán fotóesszéje a Föld vízi útjainak evolúcióját kutatja tizenegy országon keresztül. Az olvadó gleccserektől a festői mocsarakon keresztül a kiszáradt folyómedrekig új perspektívában mutatja meg a víz sokszínűségét és fontosságát a klímaváltozás arcán keresztül. A Water Shapes Earth projekt a szabadfoglalkozású alkotó reményei szerinti „egy új nézőpontot mutat és meghökkenést vált ki a közönségből, továbbá felhívja a nyilvánosság figyelmét arra, hogy szembe kell néznünk a környezetünkben véghezvitt pusztító magatartásunkkal”.

Bődey János:
„Ha nekünk mennünk kell, Niki is követni fog minket” (részlet a sorozatból)

Az André Kertész Nagydíjat, amelyet a legjobb emberközpontú pályaműnek ítél oda a zsűri, Bődey János (Index.hu) nyerte, „Ha nekünk mennünk kell, Niki is követni fog minket” című képsorozatával.  A sorozat elnyerte a Mindennapi élet kategória 1. díját is.

A pályázat díjai mellett ekkor adták át a 2019-es Fotóriporteri Életműdíjat is, amelyet ebben az évben Szebeni András fotográfus, Érdemes Művész nyert el. Ugyancsak itt vehette át Bácsi Róbert László, Halász Gabi és Urbán Ádám az elmúlt év legjobb – fotókat felhasználó tipográfiai – tervéért járó Molnár István-díjat.

A 37. Magyar Sajtófotó Kiállítást Vámos Miklós író nyitotta meg.

A kiállítás kurátora Szigeti Tamás.

További díjazottak >>>

Önnek ajánljuk