Az EU 2,2 millió euróval támogatja a médiaszabadságot és médiapluralizmust

 A támogatásban a következő 3 kísérleti projekt részesül:

  • „Csereprogram a média fiatal tehetségei számára” (költségvetés: 1 200 000 euró, azaz 380 millió forint): a projekt célja, hogy előmozdítsa a fiatal médiaszakemberek mobilitását, és megkönnyítse a fiatal médiaszakemberek és a médiaorgánumok közötti, határokon átívelő együttműködést.
  •  „Gyakornoki lehetőségek a kisebbségi nyelvi média számára” (költségvetés: 500 000 euró, azaz 160 millió forint): a projekt révén a kisebbségi nyelvű médiaorgánumoknál dolgozó médiaszakemberek Európa-szerte lehetőséget kapnak arra, hogy gyakornokként szakmai tapasztalatot szerezzenek vezető európai médiavállalatoknál. 
  • „Médiatanácsok a digitális korban” (költségvetés: 500 000 euró, azaz 160 millió forint) a projekt célja a média önszabályozó szervei által folytatott tevékenységek tanulmányozása és feltérképezése az Európai Unióban. A kísérleti projekt ezenfelül olyan platform kialakítását is elő kívánja segíteni, mely megkönnyíti, hogy ezek az önszabályozó szervek együttműködjenek egymással és alkalmazkodjanak az online világban jelentkező igényekhez, követelményekhez.

Jelentkezési határidő:  2019. április 17 .

További információk (angolul):

A média szabadságáról és sokszínűségéről szóló bizottsági weboldal

(Címlapkép forrása: ec.europa.eu)

Önnek ajánljuk