Zuhanórepülésben Mészáros Lőrinc megyei lapjai

„Míg egy évvel ezelőtt a vidéki lapokból még közel 225 ezer példány kelt el, 2018 harmadik negyedévében már a 195 ezret sem érte el az eladások száma. A két évvel ezelőtti állapothoz képest, amikor Mészároshoz kerültek a vidéki lapok, az értékesítés még meghaladta a 249 ezret. Egy év alatt így tehát 13,4 százalékos a csökkenés mértéke, a teljes Mészáros-érát nézve, vagyis az elmúlt két évben a vásárlók majdnem 22 százalékát veszítették el a lapok.

A legnagyobb lemorzsolódás a Naplóhoz köthető, 27,3 százalékos, így már a 23 ezret sem éri el az értékesített példányszám. Mögötte 26,4 százalékkal áll a Dunaújvárosi Hírlap, a harmadik legnagyobb vesztes pedig a Mészáros lakóhelyén is terjesztett Fejér Megyei Hírlap 25,7 százalékos mínusszal” – olvasható az Mfor.hu cikkében.

A Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség adatait összefoglaló írás megjegyzi: bár a piacot általánosságban is jellemző zsugorodás az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó győri Kisalföld és szegedi Délmagyar esetében is megfigyelhető, de távolról nézve sem olyan mértékű, mint az említett lapoknál. A Heinrich Pecina által birtokolt Russmedia (Inform Média) észak-kelet-magyarországi kiadványai ugyanakkor szintén jelentősen veszítettek eladott példányszámaikból.

A Népszava harmadik negyedévben eladott 21 185 példányszámával egy százalékkal elmarad  a második negyedévitől, éves bázison azonban továbbra is hat százalékos pluszban van.

Részletek az Mfor.hu cikkében >>>

(Címlapkép forrása: Mediaworks.hu)

Önnek ajánljuk