A kiszervezett igazságról

¡¼¼­¿ï=´º½Ã½º¡½Á¶¼ººÀ ±âÀÚ = 18ÀÏ ¿ÀÈÄ ¼­¿ï Áß±¸ ½Ãû ¼­¿ï±¤Àå¿¡¼­ ¿­¸° ¼¼¿ùÈ£ Âü»ç 1Áֱ⠹ü±¹¹Î´ëȸ ¹× û¿Í´ë ÀࣶìÀÕ±â Çà»ç¿¡¼­ Âü¼®ÀÚµéÀÌ ‘Á¤ºÎ½ÃÇà·É¾È Æó±â, ¼¼¿ùÈ£ Àξç’À» Ã˱¸ÇÏ°í ÀÖ´Ù. 2015.04.18.
suncho21@newsis.com

Az újságírás hitelének visszaállításához tényleg egy elektrosokkra lenne szükség. Esetleg mozgalmat kellene létrehozni, a sajtó kimentésére az oligarchák karmai közül? Vagy meg kellene sokszorozni a nemzetközi hírekre és elemzésekre, illetve a szociális felmérésekre szánt kiadásokat?

Thomas Legrandnak, a France Inter országos közrádió politikai vezetőjének is megszületett egy konkrét elképzelése. Miszerint szeptember 25-én meghirdeti a rádióhullámain: „ezentúl adjon a sajtó tényleg hiteles adatokat a tüntetések résztvevőinek számáról”. „Igen, ugyanis kialakult az a sajnálatra méltó gyakorlat, hogy vagy a tüntetők, vagy a belügyminisztérium adatait adtuk meg. (…) Pedig itt nem véleményről kellene hogy szó legyen, hanem egy tényről!” Majd Thomas Legrand felhívja a kollégáit, hogy: „döntsenek, közösen (TV, rádió, tájékoztatási irodák, és a lehető legtöbb újság és lap) hozzanak létre és fizessenek elő egy harmadik felmérésre. Nem egy új igazságot akarunk, hanem a valóságos adatot!”

A Le Monde Diplomatique magyar kiadásának cikke ide kattintva olvasható.

Önnek ajánljuk