Mindentől Keletre… és Egyasszony

Mindentől Keletre… és Egyasszony. Ezzel a címmel szervezett kerekasztal-beszélgetést a MÚOSZ Kulturális Szakosztálya és a MagyarDipló Baráti Klub 2017. december 12-én, kedden 17 órától a Sajtóházban.

A rendezvényen a könyvek írói: Péterfy Gergely és Péterfy-Novák Éva arról beszélgettek Kovács András Sándorral, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnökével közösen, hogy milyen a könyvek sorsa, és milyen a nők sorsa ma Magyarországon, milyen a közélet, milyen esélyei vannak az “épeszűek összefogásának” – Péterfy Gergely könyvéből idézve. A kerekasztal-beszélgetést Szunyogh Szabolcs vezette nagyon felkészülten, empátiával. A közönség soraiban ültek a MÚOSZ tagjain kívül politológusok, külföldi tudósítók és irodalomkedvelők egyaránt.

A bevezetőben a Kulturális Szakosztály elnöke, Vámos Éva beszélt a Sajtóházban a sajtószabadsággal kapcsolatos aktuális hírekről, így arról a frankofón újságíró-konferenciáról is, amelynek fő témája az újságírók felelőssége és a sajtószabadság volt. Kiemelte, hogy mindenütt megemlékeztek a Népszabadság egy évvel ezelőtti megszüntetéséről.

Önnek ajánljuk