Soma-díj 2017 – pályázat tényfeltáró újságíróknak

A Gőbölyös József Soma Alapítvány és a Transparency International Magyarország Alapítvány pályázatot ír ki tényfeltáró újságírók számára. Az egymillió forinttal járó Soma-díjat 2017 legkiválóbb tényfeltáró írásművének alkotója veheti majd át 2018. január 11-én. A díjra pályázhat maga a szerző, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, így természetesen egy-egy szerkesztőség is.

A díjra tényfeltáró, valamely magyarországi társadalmi, illetve gazdasági visszásságra fényt derítő, megjelent vagy még publikálatlan újságcikk vagy cikksorozat szerzője, illetve szerzői jelölhetők. A díjra az azt elnyerni kívánó személy maga is pályázhat, de jelölheti őt más természetes vagy jogi személy, egy-egy sajtótermék szerkesztősége is.

A pályázati anyagnak tartalmaznia kell a jelölés alapjául szolgáló írásművet Word formátumban. Az e-mailnek emellett tartalmaznia kell a jelölt nevét és elérhetőségeit, a jelölő nevét és elérhetőségeit (e-mail cím, levelezési cím és telefonszám), valamint hogy a jelölés alapjául szolgáló írás mely sajtótermék mikori számában olvasható.

A pályázatokat a diana.sebestyen@transparency.hu e-.mail-címre lehet benyújtani 2017. december 10-ig.

(Fotó: Transparency.hu)

Önnek ajánljuk