MARADJUNK EGYÜTT!

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége szolidaritási akciót hirdetett a tagdíjfizetési nehézségekkel küzdő és ezért tagságukat feladni kényszerült kollégáinknak.

Az utóbbi években biztos voltak olyanok is, akik egyszerű feledékenységből, de sajnos jóval többen, akik anyagi okokból maradtak el akár több évi MÚOSZ tagdíjuk befizetésével. Vagy netán azért, mert egyes szervezeti problémák és a homályossá vált jövőkép miatt érthetően elbizonytalanodtak.

Az így felgyülemlett tagdíjhátralék sok kollégánk számára ma már a legjobb indulattal sem kezelhető: nem is kevés jelzést kaptunk, hogy azok, akiknek mindig közöttünk volt és lenne most is a helye, kényszerűségből adták fel tagságukat.

Ezért a MÚOSZ új elnöksége 2017. február 28-án tartott első ülésén szélesre tárta a kaput a visszakívánkozók előtt. A testület teljes támogatásával Hargitai Miklós elnök a szövetség nevében egyszeri szolidaritási akciót hirdet tagdíjfizetési nehézségekkel küzdő kollégák számára.

Ennek keretében a 2017. április 15-e és november 30. között visszajelentkezők a felhalmozódott tagdíjtartozások kiegyenlítése nélkül, tagsági szándékuk egyszerű írásos bejelentésével, eredeti igazolványszámuk megadásával és a státuszuknak megfelelő (aktív, nyugdíjas, junior, pártoló tag, stb.) 2017. évi tagdíj teljes összegének befizetésével ismét szövetségünk teljes jogú tagjaivá válhatnak.

Ez a szolidaritási akció egyszeri és a megadott – reményeink szerint minden érintett számára elfogadható – határidőn belül érvényes.

Éljetek vele bátran, és gyertek minél többen, hiszen összetartozunk!

a MÚOSZ Elnöksége

PRAKTIKUS TUDNIVALÓK

A szolidaritási akció keretében történő egyszerűsített visszalépéseket a Tagfelvételi Bizottságnál kell jelezni. Az alábbi dokumentumok szükségesek hozzá:

  1. A tagfelvételi adatlap és a már nem érvényes MÚOSZ-igazolvány száma és az azon szereplő (a hivatalos, a központi nyilvántartásban szereplő) név.
  2. A részletes szakmai önéletrajz, illetve referenciaanyag nem szükséges, mert a kérelmező egyszer már túlesett a tagfelvételi procedúrán.
  3. Azoknak, akiknek már nincs meg az újságíró igazolványuk, a következőket kell tenniük: a korábbi tagsági viszony valamilyen dokumentálása (például: a felvétel éve, természetesen a név megjelölésével).

Szükséges még egy igazolványkép jpg-formátumban, mert új igazolványt csak így lehet kiállítani. A plasztikkártyát a visszalépő kolléga fizeti.

A 2017. évi tagdíj befizethető átutalással a 11706016-20720645-ös bankszámlaszámra. A közlemény rovatban feltétlenül szerepeljen a sajtóigazolvány száma és a Szolidaritási Akció 2017 hivatkozás.

Kedves kollégák, éljenek, éljetek a lehetőséggel!

Kérjük, hogy a tagdíjat csak a felvételi értesítés után fizessék be! Köszönjük!

Önnek ajánljuk