Településmarketing és helyi média – képzés Oroszlányban

A helyi lapok, a települési és intézményi honlapok szerkesztőinek, valamint az önkormányzatok, önkormányzati intézmények és civil szervezetek PR-ral és marketinggel foglalkozó munkatársainak szervez képzést településmarketing és média témakörben 2017. október 13. és 15. között Oroszlányban a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Helyi Lapok Szakosztálya és a Média Provincia Kulturális Egyesület.

Magyarországon ma mintegy 1500–1800 helyi, települési lap vagy időszaki önkormányzati kiadvány jelenik meg, és egyre fontosabb szerepet kapnak a helyi, közösségi rádiók, televíziók, internetes honlapok, sőt: a helyi közéleti témákkal foglalkozó blogok is. E médiumok sajtószakmai munkájának erősítéséhez, a helyi és közösségi kommunikáció javításához szeretnének hozzájárulni – immár 18 éve, évről évre több alkalommal – e képzés szervezői. Meggyőződésük ugyanis, hogy egy-egy település esetében a sikeres kommunikáció nem csak a versenyképességet erősíti – ami a befektetőkét, a turistákért vagy éppen a nyertes pályázatokért folyó versenyben egyaránt érdeke valamennyi településeknek –, hanem a helyi nyilvánosság, a társadalmi párbeszéd javításához, a helyi közösségek erősítéséhez is elengedhetetlen.

Az októberi, oroszlányi háromnapos képzés résztvevői a sajtójog és a sajtóetika, valamint a műfajelmélet alapjai mellett megismerkedhetnek a sajtófotózás alapvető fogásaival, írott és íratlan szabályaival, az internetes megjelenés és kommunikáció főbb elemeivel, a legnevesebb hazai protokollszakértőtől, Görög Ibolyától pedig megtanulhatják az általános és közéleti viselkedéskultúra alapjait és az újságírás protokollját.

A képzés fő támogatója Oroszlány Önkormányzata. A támogatásnak köszönhetően az érdeklődők a képzésen részvételi díj nélkül, csupán regisztrációs díj megfizetésével vehetnek részt.

További információk:
Gönczi Mária elnök, MÚOSZ Helyi Lapok Szakosztálya
a Média Provincia Egyesület elnöke
E-mail: mediaprovincia@gmail.com
Telefon: +36 (30) 664 3484

Önnek ajánljuk