Felhívás az állatkínzások ellen

Annak érdekében, hogy az állatkínzásokat, állatbántalmazásokat, szaporításokat és minden, az állatok ellen elkövetett cselekményt szigorúbban büntessenek Magyarországon, Hartyányi Gabriella, a MÚOSZ Állatvédő Szakosztályának elnöke felhívással fordult a Szövetség tagjaihoz.

Kedves Kollégák!

Szeretném megkérni a tagságot, hogy segítse szakosztályunk és több civil kezdeményezés munkáját!

Azon munkálkodunk, hogy az állatkínzásokat, állatbántalmazásokat, szaporításokat és minden ellenük elkövetett cselekményt szigorúbban büntessenek meg. Arra szeretnénk rábírni a döntéshozókat, hogy az állampolgárok jogos felháborodásának figyelembe vételével, minden elkövetőt vonjanak felelősségre, cselekményük súlyának megfelelően. Eddigi közös munkánk a civil szervezetekkel elérte azt a fokozatot, hogy érdemes a figyelemre és a támogatásra.

Azt szeretném kérni a tagságtól, hogy munkájuk során keressék meg az állatvédőket, a menhelyeket, alapítványokat, szerencsére sokan vannak az országban és adjanak hírt folyamatosan áldozatos munkájukról. Ne csak egy-két durvább hír erejéig. Médiumukon keresztül, munkájuk során, amikor csak tehetik, folyamatosan tájékoztassanak.

Kérem a főszerkesztőket, szerkesztőket, ne küldjék el az állatvédő témákkal jelentkező kollegáikat, mivel a téma nagyon-nagyon sok embert érdekel, szerencsére egyre többet. A civilek által sokszor ad hoc módon történő megmozdulások mutatják, hogy igenis érző emberek tömegéről van szó, akiknek az igazságérzete nem engedi, hogy csak egy novella elolvasásával büntessenek meg egy állatkínzót.

A gondolkodó ember számára teljesen egyértelmű, hogy aki egyszer állatot bántott az nem áll meg, az ember következik. Kérem, azokat, akik otthon szeretgetik, simogatják kis házi kedvenceiket, gondoljanak közben azokra a kis lényekre, akik menhelyeken, ideiglenes befogadóknál élnek vagy az utcán kóborolva szenvednek és szeretettre, gondoskodásra vágynak.

Támogassanak minket, hogy minél több rászoruló állaton segíthessünk, az információk átadásával tovább formáljuk a közvéleményt, és hassunk a törvényhozókra. Állítsuk meg az állatkínzókat, a szaporítókat.  Ez a munka nem egy-egy hír általi figyelem felhívást jelent, ez folyamatos, ugyan úgy, mint az állatvédőké, akik minden nap, sokszor erejükön felül végezik ezt.

Kérem a média képviselőit, segítsünk nekik mi is ugyan úgy minden nap! Vegyék fel a kapcsolatot velük, vagy a már meglévőket erősítsék tovább. A Facebookon és az interneten szerencsére nagyon sok találati lehetőség van. Segítségképpen adnék néhány elérhetőséget:
https://www.facebook.com/polg.kezd.azallatvedelmitorvenyszigoritasaert/
https://www.facebook.com/groups/392026191197330/
https://www.facebook.com/groups/fulopert/
https://www.peticiok.com/allatvedelmi_torveny
https://www.facebook.com/groups/507400722703691/permalink/1260542617389494/

Köszönöm, hogy elolvasták felhívásomat és csak remélni tudom, hogy támogatnak minket!

Üdvözlettel:

Hartyányi Gabriella
Állatvédő Szakosztály
elnök

 

 

Önnek ajánljuk