Workshop az újságírók jogairól

Workshop az újságírók jogairól

MEGHÍVÓ

Kedves Kolléga!

Ezúton meghívjuk a Főszerkesztők Fóruma, a Magyar Lapkiadók Egyesülete, a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége által az újságíró kollégák részére szervezett workshopra.

A workshop során olyan gyakorlati útmutatót kívánunk az újságírók kezébe adni, amely tartalmazza a munkavégzéssel kapcsolatos legfontosabb jogaikat, a közhatalom szereplőinek együttműködési és tűrési kötelezettségére vonatkozó passzusokat, valamint alapvető információkat az elektronikusan (pl. telefonon) rögzített információk védelmével kapcsolatban. Egyúttal a fentiekre vonatkozó jogi előírásokat is ismertetnénk.

A három fő témakör, amellyel a workshop során foglalkozunk:

  1. Az újságírói munkavégzés során/kapcsán és nyilvános események szervezői által foganatosított, illetve rendőri szervek által eszközölt intézkedések: kinek mihez van joga (rendőrnek és újságírónak).
  2. Újságírók zaklatása
  3. Képmáshoz és hangfelvételhez való jog: mikor, hol, mit lehet fotózni, hogyan lehet hangfelvételt készíteni.

Amennyiben időben belefér, foglalkozunk még a forrásvédelem és belső szabadság témakörrel is: mit tagadhat meg az újságíró, ha felettese utasítja stb.

A hatékonyság szempontjából nagy segítség lenne, ha a részvevők a regisztrációval együtt konkrét kérdéseket tudnának küldeni a koordinator@mle.org.hu címre.

Mivel tréning jellegű foglalkozást tervezünk, esetmegoldásokkal, szituációs játékkal, ezért a résztvevők létszáma maximálva van, szervezetenként maximum 6 főt tudunk fogadni, a jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében regisztráljuk.

A workshopot vezetik:

  • Bodrogi Bea
  • Szabó Dániel
  • Kárpáti József
  • Tóth Balázs

A workshop helyszíne: MÚOSZ, 1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A, Rát-Táncsics terem.

Időpontja: 2017. június 8. csütörtök, 14.00-19.00 óra

A részvétel minden tagvállalat részére térítésmentes. Kérjük, juttassa el illetékes kollégái számára a meghívónkat, hogy részvételi szándékukat a mellékelt adatlap segítségével regisztrálni tudjuk.

Köszönettel és üdvözlettel,

Havas Katalin
főtitkár

Meghívó és jelentkezési lap letöltéséhez kattintson ide!

Önnek ajánljuk