Kulcsár István: Gyilkosság a Magyar Rádióban – könyvbemutató a Sajtóházban

Kulcsár István Gyilkosság a Magyar Rádióban című könyvének bemutatója lesz június 7-én a Sajtóház Táncsics-Rát termében.

Könyvbemutató – Kulcsár István: Gyilkosság a Magyar Rádióban

Időpont: 2017. június 7. (szerda) 17 óra
Helyszín: Sajtóház, Táncsics-Rát terem
(1064 Budapest, Vörösmarty u. 47/A)

Atlantic Press Kiadó
Terjedelem: 256 oldal
Besorlás: krimi, politika
Méret: 135×210 mm
Kötés: puhatáblás
Tervezett példányszám: 2000
Megjelenés: 2017. május 31.
Bolti ár: 3290 Ft
ISBN: 978-615-5693-18-2

Alig néhány nap leforgása alatt három azonos típusú gyilkosság történik a Magyar Rádióban. A krimi, amelyben ma is sokat emlegetett legendás rádiósok és fiktív személyek egyaránt szerepelnek, s melynek szerzője az ismert rádióriporter, a 80-as évek végén játszódik. A hajnali órákban húsklopfolóval halálos csapást mérnek egy külpolitikai kommentátorra, majd egy kezdő riporterlányra és végül egy belpolitikai szerkesztőre. A sorozatgyilkos jóformán semmi nyomot sem hagy maga után.

A szokatlan bűncselekmény-sorozat indítékait kutató rendőrök sokáig képtelenek magyarázatot találni a rejtélyes gyilkosságokra, és reménytelennek látszik az is, hogy megtalálják a tettest. A bűncselekmények felderítésén nagylétszámú csoport dolgozik dr. Szomolányi Valér rendőr őrnagynak, a pesti nők bálványának a vezetésével. A Magyar Rádióban elkövetett hármas gyilkosság azonban márcsak a helyszín miatt is politikai szinezetet nyer, s az eseménynek külföldön is híre megy. Idehaza az illetékesek részleges hírzárlatot rendelnek el az ügyben, de a Szabad Európa Rádió adásaiból a magyar lakosság is értesül róla. Végül már az állambiztonsági szervek is kénytelenek foglalkozni a valójában nem politikai indítékú sorozatgyilkossággal.

A Gyilkosság a magyar rádióban krimi, de egyszersmind politikai szatíra is, híradás arról, milyen állapotok uralkodtak a hazai média fellegvárában a rendszerváltás előtti években. Amellett, hogy a szerző nemcsak a mikrofonnal, hanem a tollal is kitűnően bánik, a történet hátborzongató hitelessége azzal is magyarázható, hogy a szerző nagyon jól ismeri a terepet, a Bródy Sándor utcai épületet, a Márványtermet, a sokat emlegetett Pagodát, hiszen évtizedekig volt a Magyar Rádió munkatársa, moszkvai és New York-i tudósítója.

Önnek ajánljuk