Horvát János Pulitzer-emlékdíjat kapott

Pulitzer-emlékdíjat kapott életmű kategóriában Horvát János, szövetségünk Kül- és Biztonságpolitikai Szakosztályának tagja.

Horvát János 1944-ben született, eredeti foglakozása történelem-spanyol szakos középiskolai tanár, 1964-ben megnyerte a Riporter Kerestetik első vetélkedőjét, és 1969-ben, az ELTE Bölcsészettudományi Kar befejezése után lett az MTV alkalmazottja. Közel tíz éven át dolgozott a HÉT című politikai magazinműsorban, később a Filmfőszerkesztőséget vezette, majd 1988-89 fordulóján, igazgatóként döntő szerepe volt az önálló arculatú MTV 2 kialakításában. 1993-ban közreműködött az ELTE médiaszakának beindításában, majd a Pécsi Egyetem kommunikációs tanszékén oktatott, és a Budapesti Kommunikációs Főiskola szenátusának tagja lett. 2001 és 2006 között a SPORT TV elnöke. 2007 és 2010 között a Magyar Köztársaság kubai nagykövete. Megalapításától kezdve elnöke a Független Médiaközpont kuratóriumának.

A díjátadón bejelentette, hogy a díjjal járó anyagi elismerést a Független Médiaközpontot működtető alapítványnak ajánlja fel.

Forrás: MTI

Önnek ajánljuk