Ég Veled Jenő

Horváth Jenő temetése március 16-án 15 órától lesz a diósdi temetőben.

Fájdalommal búcsúzunk a Tollforgatók Társaságának vezetőjétől, Horváth Jenőtől. Évtizedeken át mint üdültetésért felelős munkatárs, majd mint nyugdíjas kolléga aktívan részt vett a MÚOSZ életében. Szervezte és vezette a nyugdíjas klubot.

Emlékét őrizzük.

Szántó István így búcsúzik Horváth Jenőtől:

Nehéz elhinni. Még nehezebb tudomásul venni, hogy Horváth Jenő, az egyszemélyes jószolgálati intézmény, mindannyiunk üdülőmestere, a természet különleges perpetuum mobiléje örökre eltávozott. Magunkra hagyott. Nincs többé.

Különleges egyedi életutat járt be. Egyszerű felszolgálóként, szakavatott vendéglátósként évekig Nyugat Európában öregbítette a magyar konyhát. Hazatérve különböző kormányzati üdülőkben kamatoztatta a tudományát. Feltűnő ismertetőjele, hogy mindenkivel kedves, szívélyes. Mintha az ég küldte volna mindannyiunk kedvére.

Életét magam örökítettem meg a Kádártól Castróig című könyvemben. A mű fedőlapján nem akárkik társaságában látható. Évtizedekig hazai és külföldi állam és kormányfők, s miniszterek üdültetését szervezte. Több mint egyszerű hoppmester, mindentudója az egyszerű és a szigorú protokoll előírásoknak. Mindebben egyetlen támasza, imádott felesége Mártika.

Vonzódott a médiához. Amikor róla írtam a könyvemet, bevallotta újságíró akart lenni. Nem véletlenül kötött ki a szövetségben. Jenő számunkra főnyeremény volt.  Nálánál jobban senki nem értette miként kell a nyaralásokat megszervezni, az üdülőinket működtetni. Kapcsolatai aranyat értek.

Mostanáig a MÚOSZ nyugdíjasklubjának motorja. Korát meghazudtolóan súlyos betegen is örökifjúnak tetsző frissességgel organizálta a programokat. Nélküle nem lehettek találkozók.

Ég Veled Jenő, hiányozni fogsz.

A Tollforgatók Társasága így búcsúzik Horváth Jenőtől:

Kellemes modorú, derűs emberként ismertük, élveztük vidám zongorajátékát a nyugdíjasklub összejövetelein, amit több mint húsz évig vezetett. Kirándultunk hazánk sok tájára, remek halászlé ebédeket ettük a MÚOSZ Patakpart Horgászegyesület jóvoltából Gödöllőn. Jókedvűen szilvesztereztünk a székházban évbúcsúztatókon, és idéztük újságíró emlékeinket a baráti találkozókon. Motorja, összetartója volt csapatunknak. Nagyon hiányzik bizakodó jókedve, derűje és a nőknek mondott bókjai.

Kedves Horváth Jenő! Nagyon hiányzol nekünk.

Emléked megőrizzük:

A Tollforgatók

Dániel Mária az alábbi művével búcsúzik Horváth Jenőtől:

Önnek ajánljuk