Kirúgott főszerkesztők a Mediaworks-lapoknál

Először a 444.hu értesült róla, hogy a Mediaworks megvált az általuk kiadott megyei lapok eddigi főszerkesztő-kiadóvezetőitől.

Ahogy az online lap írja, az összevont pozíciók megszűnnek, és december 1-től csak főszerkesztők dolgozhatnak majd az összes megyei lapnál, akiket most nevezett ki Liszkay Gábor vezérigazgató. A főszerkesztők munkáját irodavezetők segítik.

A változások kizárólag a Mediaworks korábban is tulajdonolt termékeit érintik, a most ősszel felvásárolt Pannon Lapok Társaságához tartozó megyei lapokat – Dunaújvárosi Hírlap, Fejér Megyei Hírlap, Napló, Vas népe, Zalai Hírlap – nem.

Felmentették a munka alól Póré Lászlót (Regionális Üzletág igazgató, valamint az Új Dunántúli Napló és a Tolnai Népújság főszerkesztő-kiadóvezető). Távozott Ficsór János (Somogy Megyei Iroda főszerkesztő-kiadóvezetője), Nánási János (Békés Megyei Hírlap napilapot kiadó Népújság Kft. főszerkesztő-kiadóvezetője), Nimmefroh Ferenc (Új Dunántúli Napló felelős szerkesztője), Czene Attila (Somogyi Hírlap felelős szerkesztője) és Porcsin Zsolt (Hajdú-bihari Napló egykori főszerkesztője, Heves Megyei Hírlap felelős szerkesztője).

Mivel a főszerkesztő-kiadóvezetők több megyei termékért is feleltek, az összes, évek óta Mediaworks tulajdonban álló megyei lapnak új vezetése lesz.

A Mediaworks sajtóközleménye
A Mediaworks folytatja a kiadó strukturális átalakítását. A megyei napilapok területén a főszerkesztő-kiadóvezetői és a felelős szerkesztői munkakör megszűnik. A napilapok élén december 1-től főszerkesztők állnak, akiknek a munkáját egy-egy irodavezető segíti.
A fentiekkel egy időben távozik a Mediaworkstől Póré László, Ficsór János, Nánási János, Nimmerfroh Ferenc, Czene Attila és Porcsin Zsolt, akiket Liszkay Gábor vezérigazgató a mai nappal felmentett a munkavégzés alól.
A megyei lapok élére december 1-jei hatállyal a kiadó az alábbi kollégákat nevezte ki főszerkesztőnek:

  • 24 Óra: Takács Zoltán
  • Somogyi Hírlap: Lengyel János
  • Új Dunántúli Napló: Fülöp Zoltán
  • Tolnai Népújság: Finta Viktor
  • Petőfi Népe: Ökrös Csaba
  • Békés Megyei Hírlap: Pocsaji Richárd
  • Új Néplap: Király Ernő
  • Heves Megyei Hírlap: Kühne Gábor

Forrás: 444.hu

Önnek ajánljuk