Megszólalt a Népszabadság főszerkesztője

Délben a lap régi-új, Bécsi úti szerkesztőségéhez érkezett a főszerkesztő és a szerkesztőség több tagja is. Néhányukat beengedték az épületbe, volt, aki azt állította magáról, hogy részvényes – őt nem. Az üzemi tanács sem léphetett be az épületbe.

Szombat délre hívták be a Mediaworks Bécsi úti székházába a Népszabadság főszerkesztőjét, aki csak reggel – egy rokon hívásából – értesült a lap kiadásának felfüggesztéséről.

Murányi András a helyszínen rövid sajtótájékoztatót rögtönzött, ahol megerősítette, hogy nem tudott a készülő drasztikus intézkedésről, amit “legalábbis barátságtalan lépésnek” tart. A hvg.hu kérdésére azt mondta, nyilván az a terv, hogy a munkatársakat egyben tartsák, hogyha lehetséges, mivel az elmúlt években igen jó szerkesztőség alakult ki. “Idézettségben, információkban rengeteget léptünk előre printben és onlájnban egyaránt” – fogalmazott.

A Mediaworks tulajdonosváltásról szóló kérdésekre Murányi nem tudott válaszolni.

Úgy tudjuk, délben értek oda többen a lap szerkesztőségéből is, akik megpróbáltak bemenni az épületbe, de az ajtók zárva voltak. Ezután telefonon kérték, hogy nyissák ki nekik, ez végül megtörtént, így be tudtak menni az épületbe.

Forrás: hvg.hu

Önnek ajánljuk