Csala Ildikó festőművész kiállítása szeptember 13-án nyílik a Sajtóházban

Mikszáth Kálmán 120 éve alapította a szövetség elődjét, a Budapesti Újságírók Egyesületét. Csala Ildikó ebből az alkalomból mutatja be az író és költő parafrázisait. A kiállítást október 3-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Időpont: 2016. szeptember 13. (kedd), 18 óra
Helyszín: Sajtóház, Rát-Táncsics terem
Budapest, VI. kerület, Vörösmarty utca 47/a

CSALA ILDIKO B1B4 01_2

Csala Ildikó 1991-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő-restaurátor szakán. Jelenleg a Szépművészeti Múzeum fő restaurátoraként dolgozik. 1984 óta több száz műtárgyat, főleg fatáblára, vászonra, kartonra festett olajfestményeket, nagyméretű freskókat és akvarelleket is állított már helyre. Munkája mellett galériák és magánszemélyek számára is végez restaurálást. Tagja a Képzőművészeti Alapnak, a Magyar Restaurátor Egyesületnek, a Magyar Vízfestők Társaságának, valamint az Altamira Egyesületnek is.

Ildikó festő-restaurátori munkája mellett párhuzamosan akvarelleket és olajfestményeket, alkalmanként grafikákat, gobelineket is készít. Kiállításának fő témája a mesés Palócföld írója, Mikszáth Kálmán. Az író 120 éve alapította a MÚOSZ elődjét, a Budapesti Újságírók Egyesületét. Mikszáth Kálmánt a BUE első elnökének választották. Csala Ildikó, az író és költő parafrázisait mutatja be. A kiállítást megnyitja Kozák Csaba művészeti író, közreműködik Tóth András, a Vígszínház művésze.

A tárlat október 3-ig tekinthető meg a Rát-Táncsics-teremben.

Önnek ajánljuk