Töltse a pünkösdi hosszú hétvégét Tihanyban!

Május 12-én, csütörtök estétől foglalható szállás Pünkösd hosszú hétvégéjére a MÚOSZ tihanyi újságíróüdülőjében. Az előrejelzések szerint csapadéktól mentes, kellemes, húsz fok körüli idő lesz. Tihanyba a pálinkapiknikért, Balatonfüredre a különleges Dürer- és Jovanovics-kiállítás kedvéért érdemes leruccanni.

A festői szépségű Akasztó-dombon szombaton és vasárnap a „Tihanyi Pünkösdi Pálinka Piknik” kulturális és gasztronómiai programokkal várja a gyerekeket és a felnőtteket. Lesz kézműves bütykölde, buborékvarázs show és játszóház, fellép az Irigy Hónaljmirigy és az LGT Emlékzenekar. (Részletes program: ITT.)

Pálinkafeszt

A Bencés Apátsági Múzeum, mely a szerzetesrend és Tihany történetét tárja fel a látogatók előtt, a templommal egyidőben épült rendházban kapott helyet. A Tihanyi Babamúzeum Európa szerte elismert antik magángyűjteményével mutatja be a biedermeier- és reformkori arisztokraták és nagypolgárok világát. Az állandó programok között megemlíthető a Magyar Királyok Panoptikuma és a Kalózmúzeum, mely 2004-ben nyitotta meg kapuját Tihany központjában a látogatók előtt.

A szomszédos Balatonfüreden, a Vaszary Galériában június közepéig láthatók Albrecht Dürer fa- és rézmetszetei. A Szépművészeti Múzeum több mint 200 lapos Dürer-kollekciójából válogatott anyag igazi különlegesség, utoljára negyvenöt éve volt hasonló tárlat Magyarországon.

4269

Ugyanitt, a Dürer-tárlattal egy időben nyílt meg Jovánovics György, a kortárs képzőművészet egyik legjelentősebb alakjának EGY ÖNÉLETRAJZ című kiállítása. A 76 éves Kossuth-díjas szobrászművész műfajokon átívelő életútjából nyújt keresztmetszetet a hatvanas években készült korai művektől egészen a külön e tárlatra létrejövő alkotásokig.

A Kogart Tihany állandó kiállításán a 20. század egyik legnagyobb magyar szobrásza, a nyarakat 1943-tól Tihanyban töltő Borsos Miklós művészetét mutatja be.

A MÚOSZ tihanyi üdülőjét 2008 és 2009 között újították fel. A megújult, elegáns környezet ideális hely a feltöltődésre, kikapcsolódásra.

A tihanyi kerékpárkölcsönző és szervíz (Kossuth u. 101.) bérleti díjaiból, valamint a „Bringa Bár” kínálatából érvényes MÚOSZ-igazolvány felmutatása esetén 10% kedvezményt ad. A kerékpárhoz láthatósági mellényt, sisakot, gyerekülést ingyenesen biztosítanak. A kölcsönző az üdülőtől kb. 500 méterre van, az Akasztófa-dombi parkolóval szemben. Elérhetőség: +36-30/910-3411; info@tihany-kerekpar.hu.

A MÚOSZ Titkárságának üdülési ügyekkel is foglalkozó munkatársa, Fülep Gabriella elérhető az (1) 478-9043-as telefonszámon vagy a fulep@muosz.hu címen. Munkaidőn túl forduljanak bizalommal Hamar Lászlóhoz (30/742-2130), a MÚOSZ üdülőjének üzemeltetőjéhez!

Önnek ajánljuk