CHIPP: első díjas lett a Szegedi Műhelyben készült sorozat

Móricz-Sabján Simon, a Népszabadság fotóriportere Street Workout című sorozatával a 12. China International Press Photo Contest (CHIPP) Sport sorozat (Sports News) kategóriájában első díjat nyert.

11016959_a48e62716a4dc459c514e339beac91db_y

A sorozat a MÚOSZ Szegedi Műhely 2015 néven szervezett szeptemberi alkotótáborában született, melynek alapítója és művészeti vezetője Szebeni András, a kiállítás kurátora Kincses Károly fotómuzeológus volt. A projektben részt vettek: Bánkuti András, Bácsi Róbert, Benkő Sándor, Fazekas István, Fejér Gábor, Gaál Zoltán, Hajdú D. András, Kiss Kuntler Árpád, Mandur László, Móricz-Sabján Simon, Németh György és Reviczky Zsolt. Az alkotótelep művészi színvonalát jelzi az is, hogy résztvevői közül öten nyertek díjat – közöttük Fazekas István a MÚOSZ fődíját kapta – az idei Magyar Sajtófotó Pályázaton.

–    A China International Press Photo Contest jelenleg Ázsia legnagyobb és legelismertebb fotóriporteri eseménye, amelyre 70 országból közel 30 ezer kép érkezett az idei évben is. A nagydíjas és a kategóriák győztesei vehetnek részt a nyári díjátadó ünnepségen, Csengduban, örülök, hogy ott lehetek – nyilatkozta a Népszabadságnak Móricz-Sabján Simon.

Önnek ajánljuk