Értékőrző – értékteremtő

MÚOSZ-TAGOKNAK 20% KEDVEZMÉNNYEL!

Minden, amit a Kossuth Kiadói Csoportról tudni érdemes

Magyarország egyik vezető kiadói csoportját, a Kossuth Kiadó Zrt.-t, a Noran Libro Kiadó, a Naphegy Kiadó, a Ventus Libro Kiadó, a Ventus Commerce Kiadó, a Cultiris Kulturális Képügynökség és a Multimédiapláza webáruház alkotják. A Kossuth Kiadó ma Magyarország egyik legjelentősebb kiadója, elsősorban az ismeretterjesztő könyvek műfajában. Tevékenységére a kiemelkedő minőség, a különleges, saját fejlesztésű programok és a magas színvonal jellemző. Zártkörű részvénytársaságként működik, és száz százalékosan magántulajdonban van.

A Kossuth Kiadó piacvezető:
– az ismeretterjesztésben
– az innovatív fejlesztésekben
– az új termékek piacra vitelében
– a magyar sorozatfejlesztésben
– a hangos könyvekben
– az útikönyvekben
– az egyedi kivitelezésű könyvekben (Amor Librorum)
– internetes letöltő portáljának szolgáltatásaival
– képügynökségi szolgáltatásaival
– a Loyalty programmal

A Kossuth Kiadó kínálatában megtalálhatók a gyerekkönyvek, a tanulási és oktatási segédletek és szótárak, lexikonok és enciklopédiák, a magyar és a világtörténelem, a szórakoztató irodalom, a filozófia, a pszichológia, a közgazdaságtan képviselőinek művei, továbbá egészségkönyvek, gasztrokönyvek, elegáns kivitelű történelmi, művészeti, tudományos sorozatok, informatikai kézikönyvek. Ismertségéhez, sikeréhez nagymértékben járulnak hozzá a művészeti, tudományos, irodalmi sorozatok, amelyeket vagy előfizetéssel, vagy újságárusoknál lehet megvásárolni igen kedvező áron.

A kiadó egyik erőssége a saját fejlesztésű, tartalmilag és kivitelben is rendkívül igényes, nagyszabású sorozatok kiadása, mint például a Magyar Kódex (átfogó művelődéstörténet), a Magyar építészet története, a Magyar Tudománytár, mely a Magyar Tudományos Akadémiával közös kiadásban jelent meg, a Mindentudás Egyeteme, a Magyar Örökség sorozat, amely azokat a magyar természeti, szellemi és tárgyi értékeket mutatja be, amelyekre méltán lehetünk büszkék a világban. Valamint a Magyarország története, A magyar festészet mesterei, A magyar próza klasszikusai, Klasszikus magyar líra sorozat. Kiadványai között szerepel a 25 kötetes – és talán az utolsó nyomtatott magyar nyelvű – Britannica Hungarica Nagylexikon is.

20% kedvezmény a Kossuth Kiadó boltjaiban a MÚOSZ tagjainak

A MÚOSZ és a Kossuth Kiadó 2015. július elsejével megújított együttműködésének keretében a Magyar Újságírók Országos Szövetségének tagjai a kiadó négy budapesti üzletében jelentős kedvezménnyel vásárolhatnak. A kedvezmény az Amor Librorum című, bőrkötéses, gyűjtőknek szánt sorozatba tartozó reprint kiadványok, valamint a még nem lezárt, aktuális könyvsorozatok, magazinok, e-könyvek kivételével minden kiadványra érvényes. A Kossuth Kiadói Csoport boltjai:

Toldy Ferenc Könyvesbolt és Vevőszolgálat
1011 Budapest, Fő utca 40.
Tel/fax: 1/225-8400, 1/225-8401, 1/201-9582
E-mail: vevoszolgalat@kossuth.hu
Nyitva tartás: hétfő-péntek 10.00-18.00 óra

 

Örkény István Könyvesbolt
1137 Budapest, Szent István körút 26.
Tel: 1/782-1710, 1/782-1711
E-mail: orkeny@upcmail.hu
Nyitva tartás: hétköznapokon 10.00-19.00 óra, szombaton 10.00-14.00 óra

 

Fejtő Ferenc Könyvesbolt
1043 Budapest, Bocskai utca 26.
Tel: 1/888-9120, Fax: 1/888-9121
E-mail: mintabolt@kossuth.hu
Nyitva tartás: hétfő-csütörtök 8.00-16.30 óra, pénteken 8.00-15.40 óra

 

Anno Mesebolt
1013 Budapest, Krisztina tér 7.
Tel: 1/796-8759, 1/796-8936
E-mail: annomesebolt@upcmail.hu
Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig 10.00-18.00 óra

 

Móricz Zsigmond Könyvesbolt
1114 Budapest, Móricz Zsigmond tér 2.
Tel: 225-8400 és a 225-8401
E-mail cím: moricz@kossuth.hu
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 10.00 -19.00 óra, szombat: 9.00 -14.00 óra

 

A kiadónak négy könyvesboltja van Budapesten. A Szent István körúton lévő Örkény István Könyvesbolt érdekes programokkal, könyvbemutatókkal, dedikálásokkal és kiállításokkal a kultúra iránt érdeklődő nagyközönség kedvelt találkozási pontjává vált. A bolt emeletén található Cultiris Fotógalérián színvonalas fotó- és képzőművészeti kiállítások és egyéb kulturális programok is várják a látogatókat. Az Anno Mesebolt, a Krisztina téren a gyermekkönyvek, foglalkoztató füzetek kincsesbányája. A 2015. július 21-én nyíló Móricz Zsigmond Könyvesbolt a Móricz Zsigmond körtéren új színfoltja lesz Újbuda kulturális életének.


Mi jellemző leginkább a Kossuth Kiadói Csoportra?

 

  1. Biztos, stabil, rangos és megkerülhetetlen szereplője a hazai könyv- és hangoskönyv-piacnak.
    2. Folyamatos fejlesztéseivel, innovatív megoldásaival, ötleteivel a jövőt építi.
    3. Portfóliójával, kiterjedt értékesítési hálózatával a kultúra terjesztésének, a kulturált élet minőségének generátora.

 

Az elmúlt három évben, a piaci mozgásokat figyelembe véve, a kiadó rálépett a fiction piacra és már az induláskor két sikerszerzővel jelentkezett. Az egyik J. R. dos Santos, akinek Az isteni formula című sikerkönyve után idén jelent meg a hetedik kötete magyarul. Nagy várakozás előzte meg Ransom Riggs, amerikai első könyves író világsikerű, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című könyvének magyarországi megjelenését, és a könyv facebookos rajongótábora néhány héten belül megközelítette a 100 ezres számot.

A hagyományos könyvkiadási profil mellett jelentős fejlesztésünk lett, hogy 2011-ben a BBC History világtörténelmi magazint, 2012-ben pedig a BBC GoodFood világkonyha magazint jelentettük meg. Mindkét kiadvány beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és a piacvezető magazinok között tartja a pozícióját. Mindkét magazinhoz kapcsolódva sorra jelennek meg a tematikájukhoz illeszkedő külföldi szerzők munkái és a hazai gasztronómiai élet kiválóságait bemutató könyvek.

 

Ugyancsak a BBC magazinokhoz kötődve, a Kossuth Kiadó vezette be Magyarországon a magazinpiac újdonságát, a bookazine-t, amely könyvbe illő tartalmakat dolgoz fel magazinos szerkezetben, olvasmányosan, gazdag képanyaggal illusztrálva. Eddig 8 bookazine jelent meg, többek között az első és a második világháború történetéről, a Harmadik birodalomról, a karácsonyi hagyományokról, hazai és külföldi sztárséfekről, nyári ételekről.

A kiadó termékválasztéka tematikailag is jelentősen megújult. Felerősödött a fiction könyvek kínálata, amelyek között szépirodalmi alkotások és nívósan szórakoztató művek is megtalálhatóak. Ugyancsak a választékot bővíti a spanyol nyelvű szerzők és a rangos skandináv írók krimi sorozatai. Ezekre a könyvekre is azok az értékek a jellemzőek, amelyeket az olvasók már megszoktak tőlünk.

A kiadó ebben az évben jelentette meg Thomas Piketty világhírű, több mint két millió példányban eladott és idehaza is nagy érdeklődésre számot tartó, A tőke a 21. században című könyvét.

 

A Noran Libro Kiadó a kiadói csoport ékköve. A kortárs és klasszikus magyar próza mellett a hagyományos „noranos” profil a pszichológia és társadalomtudományok klasszikus műveivel, valamint az igényes, de szélesebb olvasói réteget megcélzó kötetekkel bővült. A magas színvonalú, értékes és tartalmas könyvek között minden évben akad egy vagy kettő, amely tízezer fölötti példányszámban fogy el. Ez a mai értékvesztett, értékkereső világban nagyon biztató a számunkra.

A Naphegy Kiadó 2014-ben lett a Kossuth Kiadói Csoport tagja. A kiadót 2006-ban azzal a szándékkal indították alapítói, hogy különleges mesekönyveivel az igényes szülők és a világra nyitott, kíváncsi gyerekek könyvkiadója legyen. Kezdetben főként olyan, külföldön már sikeres sorozatokat jelentettek meg, amelyek azóta is népszerűek: a Művészi mesekönyvek sorozat, a Csiki-csuki képeskönyvek, a Pauli-sorozat vagy a Böngésző, immár öt résszel és egy módszertani kötettel. Az elmúlt években egyre nagyobb szerepet kaptak a hazai tehetséges írók és illusztrátorok. Most már a nagyobb, óvodás-, iskoláskorú gyerekekre is gondolunk: nekik szóló könyveinkben az igényes kivitel és az értékközpontúság mellett a képi és nyelvi játékosságra, a szellemi kalandokra helyezzük a hangsúlyt. Boldizsár Ildikó, G. Szász Ilona, Molnár Krisztina Rita, Tamás Zsuzsa mesekönyvei, Kertész Edina Pötyi és Pepita sorozata, Szegedi Katalin, Ilyés Juli, Radnóti Blanka, Horváth Mónika, Kun Fruzsina, Rippl Renáta művészi illusztrációi színesítik a kiadói palettát. A kiadó 2006-ban elnyerte az IBBY Az Év Gyerekkönyvkiadója díját, és azóta is számos díjat nyert könyveivel.

A Ventus Libro és a Ventus Commerce Kiadóknál folytatódik és erősödik a külföldről átvett és a hazai fejlesztésű gyermekkönyvek és a gasztronómiai kiadványok választéka.


Cultiris Kulturális Képügynökség (www.cultiris.com)

A Cultiris Kulturális Képügynökség a Kossuth Kiadó internetes webáruháza, amely több millió válogatott képet és illusztrációt forgalmaz a tágabb értelemben vett kultúra és tudomány területéről.

Főbb vásárlóink 2009 óta a könyv- és lapkiadók, valamint a grafikai reklámügynökségek és médiavállalkozások köréből kerülnek ki. Az elmúlt években gyűjteményünk döntő szerephez jutott a tankönyvi célú képszolgáltatás területén. A képügynökség a webáruház fenntartásán túlmenően rugalmas keresési szolgáltatásokat nyújt szerződött vásárló partnereinek.

A Cultiris mintegy 140 magyar fotós és grafikus, valamint 10 jelentős közgyűjtemény műveit, illetve reprodukcióit forgalmazza. Hét nagy nemzetközi képügynökség kizárólagos magyarországi képviselője: AKG-Images, Bridgeman Art Library, Image Source, Interfoto, Lebrecht Music & Arts, Nature Picture Library, Scince Photo Library. Rövidesen elérhető lesz változatos előfizetői csomagokban a Depositphotos kb. 23 milliós stockfotó-állománya.

Multimédiapláza (www.multimediaplaza.com)

A Multimédiapláza, a Kossuth Kiadói Csoport kulturális letöltő webáruháza 2010. június 1. óta működik és az ország legnagyobb kulturális letöltő portáljává vált. Aktuálisan mintegy 50 kiadó közel 3600 elektronikus könyve, több mint 100 hangoskönyv, több mint 100 jazz- és világzenei album, valamint ismeretterjesztő szoftverek és dvd-filmek vásárolhatók meg és tölthetők le.

A Kossuth Kiadói Csoport üzletpolitikájának fontos eleme, hogy elektronikusan is megvásárolhatóvá teszi szinte minden olyan saját kiadású könyvét, amely alkalmas e-könyvként való olvasásra.

A Kossuth Kiadó az elmúlt években háromszor nyerte el az Év Kiadójacímet, amely a könyves szakma elismerése. 2014-ben pedig az először átadott Provident Társadalmi Hasznosság Díj tulajdonosa lett. A Provident a Figyelő című gazdasági hetilappal közösen, hagyományteremtő céllal alapította ezt a díjat, azért, hogy olyan vállalatokat díjazzanak, melyek tevékenységükkel a társadalom egészére pozitív hatást gyakorolnak.

(x)