Korrektorverseny – a sajtónyelvi helyesírásért

A Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda a sajtó helyesírási kultúrájának emeléséért korrektorversenyt hirdet, amelyen összemérhetik tudásukat a korrektorként elhelyezkedni kívánók és az egyes médiumoknál már korrektorként tevékenykedők.

A verseny időpontja, helyszíne:

2019. március 23. – Duna Palota (1051 Budapest, Zrínyi utca 5.)

A verseny lebonyolítása:

A verseny két részből áll: egy helyesírási tesztből és egy szövegjavításból. A korrektorversenyt a legmodernebb informatikai technikával bonyolítjuk le. A versenyzők a saját laptopjukkal dolgoznak, erre tölthetik le a teszteket és a javítandó szöveget. A feladat elvégzésekor saját maguk véglegesítik és küldik be a tesztet és a javítást, amit a szakmai javítók ellenőriznek és pontoznak. Minden javítás nyilvános és ellenőrizhető.

Meghirdetett díjak:

Az adott év három, szakmailag legjobb korrektora megkapja „Az év korrektora 2019” címet, amelyet egy igazolással a birtokában használhat. Ezzel a célunk, hogy a lapok az impresszumukban is feltüntessék ezt a kitüntetést, amely a kiadvány nyelvi minőségi színvonalát garantálja. A verseny fődíja egy háromnapos wellnesshétvége négycsillagos szállodában, a második helyezett egy notebookot, a harmadik e-book-olvasót kap. Az első tíz helyezett értékes könyvjutalomban részesül.

Jelentkezési határidő:

Jelentkezni 2019. február 15-éig e linken lehet.

Bővebben >>>

(Címlapkép forrása: Youtube / LibreOffice)

Önnek ajánljuk