A Hír Tv-t felszabadították, a Nemzetet feltámasztják

És ezek még csak nem is képezik részét az Orbán által szeptemberre ígért nagy változásoknak – írja a hvg.hu.

A G-napot követő három és fél év után hogyan akarja Orbán Viktor köre rendezni az ő szemszögükből árulóvá vált médiumok helyzetét? A hvg.hu összefoglalta az e témában összegyűlt információkat.

Részletek a portál cikkéből:

„A Hír Tv nem vész el, csak visszaalakul. Nem mi mondjuk, hanem zárt ajtók mögött a csatornát a G-nap miatt kényszerűségből elhagyó Szikszai Péter és Mentes Katalin. A jövőben már ők felelnek a tartalom napi előállításáért. A stábértekezleten azt mondták, aki maradni akar, annak vissza kell térnie a 2015 előtti irányvonalhoz.”

„…a Magyar Nemzet újraindítását tervezik a lap alapításának 80. évfordulóján, vagyis augusztus 25-én. (Erről bővebben az eheti HVG-ben olvashatnak.) Ehhez kapóra jön, hogy Nyerges a lapot kiadó céget is megörökölte egykori oligarchatársától. Azt hallani, hogy ennek ellenére fenntartják a G-napot követően felhúzott Magyar Időket, és a Magyar Hírlap is marad…”

„A Lánchíd Rádió feltámadásáról nincsenek hírek, és a jelek szerint a Heti Válasz sorsa is a beszántás lesz. (…) Pletykák szerint a hetilapkínálat ettől még hamarosan bővülni fog, a Mandiner körül érdemes keresni a szerkesztői szándékot egy új termékre…”

Változásra lehet számítani még a jobboldali média tulajdonosi struktúrájában a Tv2-től a Vas Népéig, továbbá a balliberálisnak vagy csak bosszantóan függetlennek tartott média értékesebb, fontosabb darabjainak elfoglalása várható – olvasható a hvg.hu cikkében, mely kitért arra is, milyen hatása lenne a tervezett Sajtókamara megvalósításának. „Ez az a szörnyszülött, amely 80 éve egyszer már faji alapon megosztotta az újságírótársadalmat, és most Szöllősi György 2rule-szárnyai alatt újra kijelölheti, kiket fogad el a kormány komilfónak. A támogatott és a tűrt bekerülhet a kamarába, a tiltott kint reked.”

A hvg.hu teljes cikke >>>

Önnek ajánljuk