25 éve született az első internetes oldal


Szűts Zoltán médiakutató szerint anyagi korlátai vannak az internet további fejlődésének, amellett, hogy megfelelő használattal áldás a technológia megjelenése.

NetFoldgombWWW

A szakértő az M1 aktuális csatornán az első internetes oldal létrejöttének 25. évfordulója alkalmából felidézte, hogy az internet elődjét, az ARPANET-et kutatók és az amerikai hadsereg használta és unalmas volt, mert senki nem volt online. Az első nagy fejlődés akkor következett be, amikor megjelent a grafikus felület, később pedig azért lett több internetező, mert azt mondták, ingyenes lesz a tartalom.

A harmadik nagy robbanást a felhasználók számában a web 2.0 hozta meg, amelyben már a felhasználók is készíthettek tartalmakat. Most a mobiltelefonos alkalmazások által jut el egyre több emberhez a szolgáltatás – tette hozzá.

SzutsZoltanMediakutatoSzűts Zoltán szerint azonban vannak korlátai a fejlődésnek, például a használatához szükséges azonosító számokból, az úgynevezett IP-címekből is újabbakat kellett kiadni, de az is visszafogja a fejlődést, hogy anyagi okokból nem mindenki engedheti meg magának az okostelefont, az internet-szolgáltatást.
Forrás: M1, Híradó.hu
 Hirado.huMTVm1-logo

Kapcsolódó cikkeink az internetezésről, a közelmúltból:

Ennyien használják a közösségi oldalakat

Minden online szolgáltatást megfigyelhetnek (augusztus 3.)

Ennyien használják a közösségi oldalakat

Önnek ajánljuk